Sofie Sarenbrant, Parasiten


Brända kvarlevor av en kropp hittas en varm sommardag på Drottningholm. Vid offret finns en dödslista. Kriminalinspektör Emma Sköld är det sista namnet av fem.

Parallellt med utredningen rullas ett tjugo år gammalt fall upp, där en mamma åkte till akuten med sitt spädbarn och hamnade i häktet. Vad har det förflutna med mordet att göra? Det är upp till Emma med kolleger att stoppa förövaren innan fler råkar illa ut. Och slutligen även hon själv.  

PARASITEN är den elfte fristående delen i serien om kriminalinspektör Emma Sköld. På sitt karakteristiska sätt skildrar Sarenbrant samhällsaktuella teman. Parasiten handlar om när livet slås i spillror över en natt. Om hämndbegär, såriga syskonrelationer och en familjetragedi som får katastrofala konsekvenser. 

Författaren

Sofie Sarenbrant debuterade 2010 och vann det prestigefulla priset Årets svenska deckarförfattare 2019, 2020 och 2022. Hennes böcker har sålt i 5 miljoner exemplar i 17 länder.

Den fängslande serien om kriminalinspektör Emma Sköld har rönt stora framgångar. Visning pågår blev den mest sålda deckarpocketen i Sverige 2015. När Tiggaren släpptes 2016 etablerades Sofie Sarenbrant som Sveriges starkast växande författarskap. Syndabocken, den efterlängtade fortsättningen på Tiggaren, blev årets mest lyssnade ljudbok på Storytel 2018. Både Syndabocken och uppföljaren Skamvrån har vunnit Stora e-bokspriset. Med Mytomanen firade samtidsdeckarens drottning Sofie Sarenbrant tio år som författare. Både Mytomanen och Skyddsängeln blev årets mest lyssnade böcker på Storytel 2020 respektive 2021. Parasiten, den elfte boken om Emma Sköld, har release i 23 maj 2023.

I augusti 2021 släpptes Munkavle – ett gripande vittnesmål om konsekvenserna av sexuella övergrepp mot barn. Om självtvivel som förvandlas till mod. Men framför allt är det en berättelse som skänker styrka och hopp till andra drabbade.

Hösten 2022 debuterade Sofie Sarenbrant som barnboksförfattare med hästboken Mira & Månen: En vän för livet.

1 kommentar på “Sofie Sarenbrant, Parasiten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *