Ulrica Olsson, Ett brev av guld

Rubrikbild

Ulrica skrev en bok utan att veta om det. Gör läsning lustfylld för barn genom kluringar och chiffer.

En dag hittar kompisarna Agnes och Leffe ett brev, ett guldbrev. Meddelandet är skrivet av en hemlig Mr. X. Men det är bara en av många konstigheter Guldbrevet leder dem ut på äventyr och en mycket märklig skattjakt.

För att nå skatten måste Agnes och Leffe lösa flera kluriga gåtor. Frågorna är nu många. Vem är egentligen Mr. X? Vad består skatten av och kommer Agnes och Leffe att klara av att lösa de kluriga uppgifter som kommer i deras väg mot skatten?

Kapitlen avslutas med olika kluringar och ledtrådar som läsaren måste lista ut för att hjälpa karaktärerna att ta sig vidare. Lite som ett spel, fast i en bok. Skulle DU klara av att hitta skatten?

Ulrica Olsson
Jag heter Ulrica Olsson och kommer i från Njurunda, strax utanför Sundsvall. Jag jobbar som lärare och är extra intresserad av att skapa läslust hos mina elever. Då jag tycker att jag hittat ett bra arbetssätt så startade jag en hemsida (pleasureablelearning.se) där jag delar med mig av mina lektionsplaneringar. Tanken är alltid att materialet ska vara varierande, effektivt och framförallt lustfyllt. Det finns ett Instagramkonto, med samma namn som visar vad för planeringar som kommer att läggas ut härnäst på hemsidan.

En dag började jag skriva på ett läsförståelsematerial till mina elever, där jag lagt in moment som förhoppningsvis skapar en önskan att vilja läsa vidare. När jag skrivit klart alla delar, så insåg jag till min stora förvåning och glädje att texten blivit en bok.

När jag inte jobbar, så tycker jag om att spendera tid med min fantastiska familj. Jag har två barn som håller mig sysselsatt med legobyggen och olika typer av spel. Jag har i hela mitt liv idrottat och det är fotboll och golf som är de absoluta favoriterna. Jag räknar inte ned till sommaren. Jag räknar ned till när golfsäsongen börjar.

Bokfakta:
Författare: Ulrica Olsson
Artnr: 9789176348475
Förlag: Idus
Utgiven: 2023
Sidor: 70 s
Språk: Svenska
Format: Inbunden
Genre: Barn 6-9 år


Beställ/Reservera boken

Boken finns till försäljning i vår webbshop.

Vi kan även reservera denna titel åt dig för avhämtning i butiken eller för leverans.
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig. Då kan du också välja om du vill ha leverans eller hämta i butiken.


1 kommentar på “Ulrica Olsson, Ett brev av guld

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *