Litteraturscen & Bokmässa 6 juni

Den 6 juni samlas vi i Sundsvalls stadskärna för att tillsammans fira Sveriges nationaldag. Det blir ett heldagsfirande med underhållning och aktiviteter för både stora och små.

I år är nationaldagsfirandet i Sundsvall en del av stadens pågående 400-jubileum. Jubileumsåret till ära väntar ett program med guldkant.

Musse och Helium, känd från barnböckerna med spänning och mystik, bjuder på underhållning kl 11 på Stora torget. Givetvis blir det en flaggparad som börjar i Hamnparken och går till Stora torget med start 11.40. Kolla in hela programmet här.

På Litteraturscenen mitt på Storgatan kommer det att bli massor av författare. För alla barn blir det sång, dans och håll igång med Smultron och Sång. Dessutom blir det Bokregn kl 15 med gratis böcker till alla barn 0-12 år. Vi får besök av ett par poliser, som kl 12-13 gärna pratar med barn och ungdom och berättar hur det är att vara polis.

Det blir även en Bokmässa längs vår fasad där alla författarna kommer att stå och prata med intresserade om sina böcker.

Länkar till författarnas sidor

Svenåke Boström
Gabriella Ullberg Westin
Susanne Fellbrink
Kjell Carnbro
Stig Wiklund
Olivia Åsberg
Kaj Utter
Anders Öhrn
Diana Lindgren
Kimmen Edin
Carina Englundh
Helena Eriksson
Sofia Weiss
Margareta Rudbo
Anastasiia Ruposova
Håkan Norberg
Barnens Bokregn
Fredrik Westin
Smultron & Sång


För alla barn, stora som små

Barnens Bokregn

 

 

Läs mer om Barnens Bokregn här.

Vänliga människor har donerat barnböcker för att vår Bokfe ska kunna dela ut gratis böcker till så många barn som möjligt. Hon har böcker för alla åldrar 0-12 år. Det är därför begagnade böcker och i varierande skick.

Läs Bokfens regler

 

 

 

 

Träffa de riktiga poliserna

Smultron & Sång, Litteraturscenen 14.30