Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Bokens Afton Live med Stina Jackson

2020-05-12 | 18:30 - 20:00

100kr

Vi välkomnar Stina Jackson, live! från USA.

Bokens Afton Live (BA Live) sänds digitalt med verktyget ZOOM, som finns att ladda ner som kostnadsfri app till din telefon, platta, laptop och skrivbordsdator. Läs mer här.
Du loggar in med en länk som du får från oss tillsammans med din biljett.
Biljetten 100 kr köper du i vår fysiska butik eller digitalt direkt här! När du köper boken Ödesmark hos oss drar vi av 50 kr mot uppvisande av biljett.

Tid: 12 Maj, kl 18.30, incheckning från 18.00 (Biljetterna släpps 2020-05-04)

Moderator: Lennart Bergström

Vårvintern håller sitt grepp om Ödesmark, den lilla byn utanför Arvidsjaur. Flera av gårdarna är övergivna, lämnade åt ett långsamt förfall. I ett av husen bor Liv med sin gamla pappa Vidar och tonårssonen Simon. De utgör en säregen familj, Liv känner grannarnas blickar, på samma sätt som hon känner kundernas stirrande när hon jobbar kvällsskift på bensinmacken. Alla tycks fråga sig varför Liv har stannat med sin pappa, vad som håller henne kvar i detta bortglömda hörn av Lappland. Människor pratar om Vidars förmögenhet, om hur rik han borde vara efter alla sina skogsaffärer och vilket lätt villebråd familjen är …

Efter sitt stora genombrott med debutboken Silvervägen återkommer nu Stina Jackson med en lika tät som berörande berättelse om människors bundenhet till en plats och till varandra, om hur våldsamt starka banden kan vara – och om hur svårt det är att bryta mönster.

Stina Jackson, född Olofsson 1983 i Skellefteå där hon också växte upp. 2002 gick hon ut gymnasiet på Anderstorpsskolan och flyttade två år senare till Stockholm för vidare studier. 2006 flyttade hon till Denver, Colorado, där hon gifte sig med en amerikan, Robert Jackson. Hon har idag dubbelt medborgarskap och är bosatt med maken i Denver, där hon också studerat juridik. Hon debuterade 2018 med spänningsromanen Silvervägen som tilldelades Svenska deckarakademins pris för årets bästa kriminalroman och priset Glasnyckeln för Årets bästa nordiska kriminalroman. Del 1 såldes till många länder. Ödesmark är hennes andra bok.

Sagt om boken:
Magnus Persson skriver i Svenska Dagbladet, ”Jackson bjuder på högkvalitativ underhållning, skriven med en nyanserad och existentiellt finkalibrerad prosa.”. Läs hela hans recension här.

Anders Kapp i Kapprakt.se har läst boken: ”Visst är det rätt obegripligt. Där sitter hon i USA, i Colorados huvudstad Denver, vars storstadsområde har närmare 2,5 miljoner innevånare, och skriver så fantastiskt om de glesaste av bygder i norra Sverige. 2018 gjorde hon dundersuccé med Silvervägen, en debut som sopade banan fullständig: bäst i Sverige, bäst i Norden. Och det var definitivt inte något one-time-wonder, frågan är om inte Stina Jacksons nya Ödesmark är ännu vassare än debuten. Ingen uppföljarfrossa i sikte någonstans (vilket inte är sant men hon har dolt den väl). Det är bara att vandra in i skogen, gå över myrarna och njuta av glesbygdsbokstävernas magiska kraft.” Läs hans recension här.

Bokens Afton Live
Bokens Afton Live sänds digitalt med verktyget ZOOM, som finns att ladda ner som kostnadsfri app till din telefon, platta, laptop och skrivbordsdator. Läs mer här.

Biljetter

Biljetter köper du i vår butik eller för nedladdning här!

 

Detaljer

Datum:
2020-05-12
Tid:
18:30 - 20:00
Pris:
100kr
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:

Arrangör

Vängåvans Bok & Papper AB
Telefon:
060-150475
E-post:
info@vangavan.se
View Arrangör Website

Plats

Vängåvans Bok & Papper AB
Storgatan 22
Sundsvall, 85231 Sverige
+ Google Map
Telefon:
060-150475
View Plats Website
Notera! – Biljetter reserveras inte utan säljs endast i förköp i butiken och återköps inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *