Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

VLS med Gunnar Bolin – Hovjuvelerarens barn

2020-04-08 | 19:30 - 21:30

125kr

Vängåvans Litterära Sällskap (VLS) bjuder in Gunnar Bolin

Hovjuvelerarens barn: en berättelse om en släkt i skuggan av tre diktaturer.

OBS! Ändrade förutsättningar p.g.a covid-19. Läs mera längre ned på sidan!

I Småryd utanför Båstad står sommarvillan ännu kvar. Den som den ryske tsarens hovjuvelerare, Wilhelm Bolin lät bygga 1903, och som blev en viktig samlingspunkt för släkten under de båda världskrigen. I en sekretär finns mängder av brev bevarade – från släktingar och vänner. Brev som vittnar om levnadsöden i skuggan av 1900-talets stora politiska händelser.

Hur gick det till när farmor Karin, Babi, uppvuxen i en överklassmiljö i Moskva, förälskade sig i en österrikisk socialist i 20-talets Wien? Och hur påverkades sonen Gerhard av att skickas bort för att bo och uppfostras av en nazianstruken farbror och sedan tvingas in i den tyska armén?

Med avstamp i breven tecknar Gunnar Bolin ett både personligt och fängslande porträtt av sin släkts kosmopolitiska historia under några decennier av nittonhundratalet.

Gunnar Bolin
Gunnar Bolin arbetar sedan 1987 på Sveriges Radio P1:s kulturredaktion där han bland annat varit kritiker, programledare och producent för en rad olika program. 2001 till 2003 var han SR:s korrespondent i Berlin och mellan åren 2010 och 2014 arbetade han som kulturkorrespondent. 2010 tilldelades han Stora journalistpriset och 2016 mottog han Årets kulturpris av Stiftelsen Renässans för Humaniora.

Sagt om boken:
”Den är omsorgsfull, myllrande och välskriven /…/ en klassisk, borgerlig släktskildring, ett slags svensk Buddenbrooks …” Dagens Nyheter

Samtalsledare denna kväll är Ellen Skarp.


Uppdatering 2020-03-20
I dessa tider kan inte Ellen Skarp, som är samtalsledare denna kväll, resa upp från Helsingborg och därför tänker jag att vi genomför kvällen med två alternativ. Dels som en telefonkonferens för de som inte så gärna träffar andra. Det fungerar så att du ringer in till konferensen och anger en kod så släpps du in. Då hör vi alla varandra, Ellen kan prata om boken och du som deltagare kan ställa frågor och ha synpunkter. Men det finns också möjlighet att vara med på plats hos oss i butiken om du så vill. Vi sitter då uppe i vårt konferensrum där vi har vårt telefonkonferenssystem. Jag behöver så småningom veta hur många som vill vara med på plats i butiken.
Vi återkommer med mera information.
/ Bokhandlarn Lennart Bergström

Detaljer

Datum:
2020-04-08
Tid:
19:30 - 21:30
Kostnad:
125kr
Evenemang Kategori:

Arrangör

Vängåvans Bok & Papper AB
Telefon:
060-150475
E-post:
info@vangavan.se
View Arrangör Website

Plats

Vängåvans Bok & Papper AB
Storgatan 22
Sundsvall, 85231 Sverige
+ Google Map
Telefon:
060-150475
View Plats Website
Notera! – Biljetter reserveras inte utan säljs endast i förköp i butiken och återköps inte.

1 thought on “VLS med Gunnar Bolin – Hovjuvelerarens barn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.