Camilla Sten, Arvtagaren

En skrämmande spänningsroman om mörka familjehemligheter som uppdagas på en isolerad herrgård.

Eleanors mormor Vivianne mördas. Hon ser mördaren springa från brottsplatsen, men är kliniskt ansiktsblind och när polisen ber henne beskriva mördaren kan hon inte.

Vid bouppteckningen får Eleanor veta att hennes mormor lämnat efter sig en stor herrgård – en herrgård hon aldrig tidigare hört talas om. Tillsammans med sin sambo, sin moster och en advokat åker hon dit en helg för att bekanta sig med sitt arv. Men huset hennes mormor aldrig berättat om döljer flera hemligheter.

Ju mer Eleanor gräver i det förflutna, desto fler frågor väcks. Vem var Vivianne egentligen? Vem kan ha velat döda henne? Och varför ville hon hålla den märkliga herrgården hemlig?

Eleanor söker desperat efter sanningen, men det är någon som verkar vilja hindra henne från att finna den.

Arvtagaren är en skrämmande och klaustrofobiskt spännande thriller. Camilla Sten har tidigare utkommit med skräckromanen Staden på Norstedts. Hon är även aktuell med en spänningstrilogi för unga vuxna på Rabén & Sjögren.

Camilla Sten är född 1992 och har skrivit berättelser ända sedan hon var mycket ung. Tidigt hade hon ett starkt samhällsengagemang och har skrivit en hel del om feminism, rasism och andra politiska frågor. Hon debuterade 2015 med dystopin En annan gryning, har skrivit fyra böcker i en rysarserie för barn tillsammans med mamma Viveca Sten och har inlett en egen ungdomsserie. Det stora internationella genombrottet för vuxna kom förra året med Staden som nu följs upp med Arvtagaren. Utöver författandet läser hon psykologi vid Uppsala universitet.

Sagt om boken

Anders Kapp har läst och blivit helt lyrisk av Camilla Stens bok,

”I en av de snyggaste inledningar jag läst kastas vi blixtsnabb in i ett förvirrande underland av frågor. Det är en söndag i mitten av september. Eleanor sitter i ett polisförhör och kan inte förklara någonting. Fem timmar tidigare har hon sett och känt sin mormor dö i sin famn, blödande ur mängder av sticksår. Hon mötte mördaren i lägenhetsdörren men kan inte ge någon beskrivning alls. Vad är det som lett fram till detta och vad händer sedan? I nya Arvtagaren tar Camilla Sten oss med på en resa där ingenting är vad det synes vara, precis som en Alice försöker vi som läsare förstå men så fort vi tror oss förstått någonting visar det sig vara något helt annat och till slut vet vi bara en sak: det är helt omöjligt att sluta läsa! Visst kan man sätta etiketter som psykologisk thriller, skräck eller någon annat men framför allt är detta Camilla Stens alldeles egna värld som det är en ynnest att få besöka.”

Läs hela recensionen här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *