Birgitta Bergin, Smultronhyllan

© 2021 Fotograf Anna-Lena Ahlström

”Så du lämnar ditt liv som firad författare för att torka gamlingar i rumpan?” ”Nej, jag lämnar mitt liv som författare som hatar offentligheten och deadlines och kreativitetsångest för att istället arbeta med människor som behöver mig. Om det någon gång innebär att torka någon i rumpan så är det okej för min del.”

Agnes är en framgångsrik författare, men livet i rampljuset kväver henne. Hon bestämmer sig för att ta tag i sin gamla dröm om att få vara till nytta och glädje för andra och tar jobb på äldreboendet Smultronhyllan. Det är ett väl fungerande och trevligt ställe, men allt kan bli bättre och Agnes bubblar av idéer om hur man kan göra livet mer meningsfullt för de äldre. Men den nye chefen Malcolm verkar vara fast besluten att sätta käppar i hjulet för Agnes.

Nyfunna arbetskamraten Cleo tycker att det är dags för den nyskilda Agnes att ge sig ut på dejtingmarknaden. Det dröjer inte länge innan Benny dyker upp i hennes liv och allt går väldigt fort. På ett par dagar har Benny flyttat in hos Agnes och tar allt mer kontrollen över hennes liv. Hon kämpar med att bolla relationen med Benny, kampen för de äldres rättigheter och det lågintensiva kriget med Malcolm.

Smultronhyllan är en insiktsfull berättelse om människor med vardagliga problem, om kärlek, äldre människors önskan om att göra sin röst hörd, arbetsrelationer och vänskap en bladvändare med karaktärer att både älska och hata.

Birgitta Bergin har med sina romaner blivit en av våra mest lästa och uppskattade författare inom feelgood- och relationsromangenren.

Bokens Afton

Birgitta Bergin och Jan Guillou är gäster på Bokens Afton, tisdag 25 april 2023. Biljetter finns i kassan och i vår webshop.

1 kommentar på “Birgitta Bergin, Smultronhyllan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *