Litteraturscen och Bokmässa på Nationaldagen

Den 6 juni samlas vi i Sundsvalls stadskärna för att tillsammans fira Sveriges nationaldag. Det blir ett heldagsfirande med underhållning och aktiviteter för både stora och små.

Firandet drar igång på förmiddagen med barnunderhållaren Pappa Kapsyl och den klassiska flaggparaden. Sen händer det massor på Stora Torget och Kulturparken Vängåvan! På scenen på Stora Torget blir det sång med Sonja Aldén och Florian Voss, hyllning av lokala idrottsprofiler, stipendieutdelning, körsång och mer därtill.

Parken Vängåvan förvandlas på Nationaldagen till Kulturparken med mängder av aktiviteter. På Litteraturscenen mitt på Storgatan kommer det att bli teater, arton författare och för alla barn blir det sång, dans och håll igång med Smultron och Sång. Dessutom blir det Bokregn, gratis böcker till alla barn.

Det blir även en Bokmässa längs vår fasad där alla författarna kommer att stå och prata med intresserade om sina böcker.

Länkar till författarnas sidor

Arvid Höglund
Bagar-Bertha
Barnens Bokregn

Bricken På Svartvik, Teater
Carina Aynsley
Carl Karlström
Danny Cooltmore
Emil Maxén
Erik Nilshammar
Fredrik Westin
Helena Eriksson
Lennart Westberg
Lina Areklew
Olle Håkansson
Sanna Juhlin
Smultron & Sång, Sång och dans för alla barn
Sofia Weiss
Tua Burlin
Ulrica Olsson

Ulrika Rolfsdotter
Åke Johansson

Se hela Nationaldagens program på Facebook, klicka här.


Barnens Bokregn

Läs mer om Barnens Bokregn här.

Vänliga människor har donerat barnböcker för att vår Bokfe ska kunna dela ut gratis böcker till så många barn som möjligt. Hon har böcker för alla åldrar 0-12 år. Det är därför begagnade böcker och i varierande skick.

Fotogalleri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *