Janne Schaffer, Historien om ett album

Året är 1973 och gitarristen Janne Schaffer ger ut sitt debutalbum. Det blir en stor succé som toppar försäljningslistan och redan på hösten får Janne en guldskiva. Albumet innebar genombrottet för en av Sveriges mest populära och uppskattade musiker.

Förutom Janne Schaffer, så medverkar många av de som var med 1973 i boken. Till exempel Lasse Samuelson som producerade och gav ut albumet, Stefan Brolund som spelade bas och Lorne de Wolfe som gjorde omslaget. Detta är svensk musikhistoria berättad av musiker och boken är troligen den första i sitt slag i Sverige som handlar om ett musikalbum.

Janne Schaffer tilldelades den 13 juni av Carl XVI Gustaf medaljen Litteris et Artibus för framstående konstnärliga insatser inom svenskt musikliv. Carl XVI Gustaf tillträdde när Jannes album fortfarande låg på första platsen på försäljningslistan ”Kvällstoppen”. Därför är ”Janne Schaffer” det enda album i Sverige som legat på förstaplatsen under två regenter.

Boken om ett album

Nu kommer boken, ”Janne Schaffer – Historien om ett album”. Den är skriven av Ola Stensson och handlar om gitarristen Janne Schaffers debutalbum som kom ut för 50 år sedan.

I den här boken berättas historien om albumets bakgrund, hur det producerades, vad som hände efteråt och om den succé det blev. Varje låt har här fått sin egen berättelse och det finns ett eget kapitel med detaljer om studion, utrustning och de instrument som användes.

Boken kostar 200 kr vid signeringen fredag 18 augusti kl 12-13.30.

Dessutom finns det nu en remastrad vinyl av detta första album att köpa för 300 kr.


Beställning

Janne Schaffer – Historien om ett album

229.00 kr

Ola Stensson skriver om Janne Schaffers debutalbum som kom ut för 50 år sedan. Här berättas historien om albumets bakgrund och om den succé det blev.

Läs mera om boken!

SKU: 9789152769768
Category: ,
Tags: ,