Sofie Sarenbrant, Mytomanen

Efter en orienteringsdag i skolan hittas en pojke död i Ålstensskogen. Kroppen är illa tilltygad och värdesakerna försvunna. Misstankarna riktas mot ett ungdomsgäng som har knivrånat jämnåriga i Bromma.

Kriminalinspektör Emma Sköld måste lösa fallet innan mördaren slår till igen, men hon har en känsla av att det är något som inte stämmer. Och vad är det hennes kolleger döljer? Ibland är sanningen för svår att uttala.

Mytomanen, den åttonde boken i serien om den orädda kriminalinspektören Emma Sköld, utforskar teman som fördomar, utanförskap, klasskillnader och framför allt lögner. Vem kan du egentligen lita på? Samtidsdeckarens drottning Sofie Sarenbrant firar tio år som författare med en intrig som skulle kunna vara hämtad direkt från dagens löpsedlar.

Sofie Sarenbrant debuterade 2010 och vann det prestigefulla priset Årets deckarförfattare 2019. Hennes böcker har sålt i 2,5 miljoner exemplar i 15 länder.

Den fängslande serien om kriminalinspektör Emma Sköld har rönt stora framgångar. Visning pågår blev den mest sålda deckarpocketen i Sverige 2015. När Tiggaren släpptes 2016 etablerades Sofie Sarenbrant som Sveriges starkast växande författarskap. Syndabocken, den efterlängtade fortsättningen på Tiggaren, blev årets mest lyssnade ljudbok på Storytel 2018. Både Syndabocken och uppföljaren Skamvrån har vunnit Stora e-bokspriset. Med Mytomanen firar samtidsdeckarens drottning Sofie Sarenbrant tio år som författare.

Sagt om boken

”I Mytomanen, Sofie Sarenbrants senaste bok, får vi återvända till den välmående förorten Bromma där så mycket döljs bakom vackra fasader. Den här gången inleds det hela med att en ung kille hittas död i Ålstensskogen. Det handlar om grovt övervåld, pojken är helt sönderslagen. Plånbok och mobil är borta. Misstankarna riktas mot ett ungdomsgäng från ett närliggande problemområde som knivrånat jämnåriga i denna mycket ”finare” stadsdel. Men är det verkligen så? Sarenbrant blir allt bättre och med den nya boken visar hon tydligt varför hon utsågs till årets deckarförfattare 2019 och varför hon sålt 2,5 miljoner böcker i 15 länder.” Anders Kapp har läst och recenserat boken här.

”När det gäller att berätta om den ytliga samtiden finns det få som bräcker Sofie Sarenbrant.”
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

”Njut av Sofie Sarenbrants tempo, den smarta dialoge och de kalla kårarna längs ryggen.”
Femina Danmark

”Som alltid med Sarenbrant fastnar jag och sträckläser.”
Ebba von Sydow

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *