Christina Erikson, Den trettonde lärjungen

Christina Eriksson foto

En man stapplar in på polisstationen i Oskarshamn, täckt i någon annans blod och helt utan minne. Inte långt därpå påträffas ett lik i skogen. Elias Svensson och hans kollegor vid Stockholmspolisen kallas ner till Småland och upptäcker kopplingar till ett hälsohem med klientel från både överklassen och samhällets bottenskikt.

Författaren Cornelia Lind som återigen bistår polisen försöker balansera sitt kaotiska privatliv med sin roll i gruppen: att med sina specialkunskaper se det andra missar.

Återigen blir polisen varse vilka följder maktmissbruk och förakt för människoliv får för de personer som drabbas. Återigen finns någon som hjälper dem i deras jakt.

”Den trettonde lärjungen” är nagelbitarspänning om våra allra mörkaste sidor.

Christina Erikson är utbildad operationssjuksköterska men omskolade sig tidigt, har en kandidat i medie- och kommunikationsvetenskap och är entreprenör med egen verksamhet.

Hon debuterade som författare 2014 med Morsarvet och året efter kom uppföljaren En god gärning. Båda böckerna utspelar sig i Kungsör i Västmanland.

Under 2014 inledde Christina Erikson ett samarbete med Thomas Erikson, vilket resulterade i två böcker om begravningsentreprenör Rita Benson. 2015 släpptes första delen Av jord är du kommen och sommaren 2017 släpptes andra delen Dödgrävarens dotter. Samarbetet övergick snart från intensivt skrivande till kärlek, de gifte sig i maj 2017 och bor idag i Stockholm.

2017 startade hon den aktuella serien med Din Vän Forsete, 2018 kom del två, Ensamvarg och nu har alltså den tredje delen kommit ut.

Sagt om boken

Anders Kapp har läst boken, ”Hon rör sig denna gång hemtamt i trakterna av sin egen småländska uppväxt i ett fall som successivt blir allt mer komplicerat och vittförgrenat. Det finns mycket att tycka om, men jag blir ändå inte lika förtjust som jag blev över de två tidigare delarna. Kanske det har en förklaring?” Läs hela recensionen här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *