Ingrid Elfberg, Dagbrottet

Super-Zara intar Östersund

I sista stund räddas undercover-operatören Zara ur knarkkartellens klor och placeras med ny identitet i Norrlands inland. Hon blir Maria Berg, utredare hos polisen i Jämtland. Där tempot är lägre och ingen känner till hennes verkliga identitet, ska hon få tid att läka. Men verkligheten blir den motsatta: strax innan midsommar hittas en ung kvinnlig miljöaktivist mördad på en myr. Hennes död rör upp starka känslor i bygden. Striden mellan de som vill ha en gruva vid Storsjöns strand och de som ser en annalkande miljökatastrof, blossar upp på nytt. Mordutredningen avslöjar djupa konflikter, korruption och girighet i gärningsmannens spår. Samtidigt tvingas Zara förbereda sig för det oundvikliga mötet med sina fiender.

Anders Kapp har läst boken, här är hans recension

Jämtland har fått en ny thrillerdrottning, superhjältinnan och undercoveragenten Zara, som flytt hoten från en internationell kriminell kartell för att uppstå under sitt alias Maria Berg, en utredare på Östersundspolisen med kompetenser som ingen annan tidigare i denna region. Det är Ingrid Elfberg som med sin nya Dagbrottet startat en Jämtlandsserie med Zara i centrum. Det är en storslagen konspirationsthriller på närmare 500 sidor som pendlar mellan en regional miljöstrid kring hotande gruvbrytning och internationell kriminalitet. Hela upplägget lät riktigt spännande och jag ville verkligen tycka om boken, men tyvärr fungerade den inte för mig.

Läs hela recensionen här.

Författaren

Ingrid Elfberg är uppväxt i Östersund och bor numera i Ulricehamn i Sjuhäradsbygden. Hon debuterade 2009 med Gud som haver. Efter fem utgivna thrillers i Göteborgsmiljö vänder hon med spänningsromanen Dagbrottet tillbaka till barndomens trakter med nya Jämtlandsserien.