Kristin Kaspersen, Vägen till att leda mig själv : … via stigar, berg och snår

Kristin Kaspersen är tillbaka med en ny personlig bok om resan till att bli en bättre ledare i sig själv.

Med 250 000 följare på Instagram delar Kristin Kaspersen dagligen med sig av sina tankar och insikter kring familj, hälsa, träning och välmående. Med tiden har hon insett att det handlar om att leda sig själv. Nyfikenheten ledde Kristin Kaspersen in på flera utbildningar inom coachande ledarskap, vid sidan av terapi och medveten träning.

I den här boken utforskar hon det spännande sambandet mellan tanke och kropp. Och hur vi genom att leda oss själva kan bli bättre på att ta ansvar i allt som händer, på jobbet, i relationen, ja, i hela livet. Kristin berättar på ett personligt sätt om hur hon hade självförtroende, men saknade självkänsla. Och hur hon byggde upp självkänslan och förändrade sitt liv. ”Jag börjar, det börjar med mig, och jag tar fullt ansvar för det.”

”Personligt och med stor klokhet skriver Kristin Kaspersen om sårbarhet, förändring, kommunikation etc. med målet att leda till inre utveckling. Hon gör det mot en fond av erfarenhet (…) En nästan sugande rytm uppstår i samspelet mellan text och bild. Det är lätt att sträckläsa, men lika tacksamt att bära boken med sig under en längre tid.” Betyg 5 av 5 av Marie Tonkin i BTJ-häftet

Kristin Kaspersen, är en av landets mest folkkära tv-profiler och har arbetat som programledare sedan 1992. Hon är också en populär moderator och föreläsare och har skrivit flera böcker om hälsa, kost och träning, bland andra Stark i kropp och själ (2013), Good food (2015) och Good morning (2017). Hennes senaste bok, Tacksamhet har blivit en storsäljare.

Recension

Caroline Nilsson har läst Kristin Kaspersens senaste bok, här är hennes recension.

”Jag börjar, det börjar med mig och jag tar fullt ansvar för det.” .

Boken landar som en varm och bekräftande vante på min axel. Min nyfikenhet både stillas, strösslas och kittlas..

Här får vi lära om stress, konflikter och fråga oss vad som är sant och vilka antaganden vi – onödigt nog – bär på. Det finns rum för känslor, drivkrafter och offerkoftor men rymmer även stor kunskap, vackra tankar och viktiga insikter. Genom snö och motvind, över vardagsberg och mentala stup leds läsaren framåt, inåt och uppåt. .

Nyfikenhet, ärlighet och ändlös kärlek utgör bläckets färg. Insikter, inspiration och en på intet sätt sviktande vilja bär berättelsen till läsarens hjärta. Till mig..

Denna pärla till bok har en bred stam av klokhet, livfullhet och personlighet.

Den bär ett gediget rotsystem av livets olika sidor och möten vilka ger mig som läsare kraft och mod att öppna upp fönstret till mitt eget liv.

Boken pryds också av en ståtlig krona med glans av självkännedom, livskraft och ett omfamnade av allt det som är vårt jag.

Författaren porträtterar tankens kraft och punkterar varje tänkbar negativ påverkan den kan få. Det är konkret, känns kärnfullt och är från hjärtat härligt klockrent. 

Boken ger mig redskap som minimerar tillfälliga smärtpunkter och motar långvarig själaverk. Den visar hur jag kan leda mig själv i mitt eget liv, för min egen skull och på ett sätt som passar just mig.

För mig blir boken ett sorts golv för bygget av ett mer – holistiskt – hållbart liv där jag är mer tillåtande, förlåtande och inlyssnande gentemot mig själv. Och där jag tar ansvar för det jag kan påverka snarare än det jag inte kan förändra. 

Boken är lika uppfriskande och klar som ett vinterbad i februari.

Tankarna på det goda för mig har fått syre som på nytt, själen en förnyad kraft och jag känner mig alltmer funnen i det som är mitt egna jag..

Att leda sig själv är boken som leder dig inte bara framåt i livet, utan närmare dig själv, ditt varför – till sanning och hjärta – och din väg. 

En bok som möter mig idag och får betydelse för varje imorgon i resten av mitt liv..

Så, tack Kristin för livet du ger genom din fantastiska bok! 

Caroline Nilsson