Daniel Waluszewski, På plats i Sundsvall

Visste du att Elvira Madigan gjorde sin sista föreställning i Sundsvall, att Muhammad Ali boxats i staden och att en bombliga sprängt ett hål i utsiktstornet på Norra berget? Stämmer det att kullagret uppfanns i Sundsvall, var det en rysk ubåt som siktades i Sundsvallsbukten och varför blev diamantfebern på Alnö så kortvarig?

År 2021 fyller Sundsvall 400 år. När stadens historia skrivs präglas den ofta av träpatronernas storhetstid och Sveriges största brand. Det är spännande händelser som förtjänar att uppmärksammas, men Sundsvall är betydligt mer än så.

I På plats i Sundsvall visar Daniel Waluszewski vägen till 250 händelser som har inträffat i Sundsvall. Vissa har varit avgörande för stadens utveckling, några har påverkat omvärlden, medan andra inte har fått någon betydelse alls. Med hjälp av kartorna kan läsaren hitta och besöka de omtalade platserna, om det så handlar om arkitektoniska mästerverk eller en adress där något intressant en gång utspelade sig.

Daniel Waluszewski är uppvuxen i Sundsvall och har tidigare skrivit två historiska romaner som utspelar sig i staden, och flera faktaböcker för barn.

Läs en artikel i Sundsvalls Tidning, 2021-04-11, här, ”Det här visste du inte om Sundsvall – ny guidebok samlar 250 händelser: Overkligt att Muhammad Ali faktiskt har boxats i Sporthallen”

Bokfakta:
Författare: Daniel Waluszewski
Utgiven: 2021
Sidor: 184 sidor
Format: Häftad

Beställ boken!

Boken finns till försäljning i vår webbshop. (Utgivningdatum: 2021-03-30)

Vi kan även reservera denna titel åt dig för avhämtning i butiken eller för hemleverans.
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig. Då kan du också välja om du vill ha hemleverans eller hämta i butiken.