Eva Swedenmark och Annica Wennström, Rönnbär och romantik

Annika Wennstöm Eva Swedenmark, Pressbild Lind & Co

Rönnbären mognar på träden och vintern är här. Familjen kring restaurang La Stella samlas i Åre.  

Sandra gör praktik och träffar Adam som fångar hennes hjärta, men kommer han att kunna behålla det?  

Mario och Liselotte har landat i tillvaron med lilla dottern Ester, men hur ska det gå för Anders och Linda? En norsk ölbryggerska dyker upp som gör det svårt för Anders att hålla sig inom äktenskapets skaklar.  

Håkan och Susanne trivs i Anitas och Börjes ombonade hus, medan vännerna öluffar i Medelhavet. Men när Anita och Börje landar i charmiga Taormina på Sicilien så väntar en överraskning som kommer att skaka om hela familjen.       

Rönnbär och romantik är den sjätte delen i den populära serien som tog sin början med Smultron och svek och sedan fortsatte med Vinbär och vemod, Hallon och hat, Lingon och lust samt Hjortron och hjärtan.    

EVA SWEDENMARK & ANNICA WENNSTRÖM har förutom romanerna i bär-serien även skrivit Det hemliga rummet tillsammans. Båda är också del av författartrion bakom pseudonymen Emma Vall, tillsammans med Maria Herngren.

Recension

Monica Gullman har läst Rönnbär och romantik, sjätte boken i serien bärböcker av Eva Swedenmark och Annica Wennström.

Boken utspelar sig i Östersund och Åre. Med focus på restaurang La Stella i Östersund. Många är karaktärerna som jag lärt känna och tycka om från de tidigare böckerna. De har nu i sjätte boken utökats med lilla Ester, kärleksbarnet som fått Mario och Liselotte att hitta tillbaka till varandra. Pannkakeriet i Åre är Marios senaste restaurang. Det är mycket kärlek i boken, härligt att läsa när den stora familjen träffas runt middagsbordet, maten de lagar får det att vattnas i munnen på mig. En härlig blandning av italienska och genuint närproducerade jämtländska rätter. Anita och Börje, mor och farföräldrar i familjen har sålt sitt hus i Östersund till sonen, köpt en husbil och gett sig ut på sitt livs resa till alla länder runt medelhavet. Nu efter åtta månader börjar de få hemlägtan. Lilla Ester har de inte träffat ännu. Men var ska de bo?

Boken är en njutning att läsa. Alla naturbeskrivningar från ett vintrigt Åre. De vackra platser Anita och Börje besöker på sin resa. Den fantastiska maten, det goda brödet alla härliga efterrätter. Boken är full av härliga recept som jag kommer att testa. Hur ska det gå med Anders och Lindas kärleksstrul. Marios rastlöshet, han vill ju egentligen öppna en till restaurang fast han lovat Liselotte att trappa ner, kanske ägna mer tid till familjen? Nu är ju det här en feelgoodroman med lyckligt slut.

Jag har sträckläst denna underbara bok med sitt fina slut, jag har gråtit mig snorig. Hoppas, hoppas att det kommer fler böcker i serien, jag vill fortsätta läsa om dessa härliga karaktärer.

Tack för läsupplevelsen, Eva Swedenmark och Annica Wennström.

Monica Gullman