Maria Ernestam, Knäckta ägg och krossade hjärtan – en alldeles omöjlig påsk

I julas verkade allt så hoppfullt för Lisbeth Cederström i Frillesås. Hon trivdes med sitt jobb som lärare, bodde kvar i sitt lilla hus vid havet och hade en ny kärlek på gång. Dessutom hade hon hållit löftet till sig själv om att aldrig mer låta sig styras av andra. 

MARIA ERNESTAM har skrivit tolv böcker. Hennes berättelser rör sig mellan olika genrer, romaner, spänning och humor, och har fått en trogen läsekrets. Hon är känd för sitt unika språk och sina välkomponerade intriger. Första boken om Lisbeth Cederström, Brutna ben och brustna hjärtan en alldeles omöjlig jul, blev en succé även internationellt, särskilt i Tyskland och Frankrike där Maria vunnit flera litterära priser. Knäckta ägg och krossade hjärtan – en alldeles omöjlig påsk är den andra boken om Lisbeth. Maria Ernestam bor i Stockholm med sin man. Hon har två utflugna barn och ett gammalt sommarställe i Frillesås, där böckerna utspelar sig.

Men säg den lycka som varar. När påsken nalkas flyttar ett nytt par in i grannhuset. Snart är bråken igång om tomtgränser, samvaro och en tupp som gal på nätterna medan grannarna diktar upp en annan verklighet i sociala medier. På skolan börjar illasinnade rykten cirkulera om att Lisbeth skott sig på sin gamla partners företag och att hon är olämplig som vikarierande rektor. När sedan pojkvännens lojalitet sviktar för att exfrun pockar på med ständiga krav är krisen ett faktum. Vad händer då när en gammal obesvarad kärlek dyker upp med goda råd och stöd och kanske en önskan om mer? 

Knäckta ägg och krossade hjärtan – en alldeles omöjlig påsk är en rolig och underfundig berättelse om relationer, svek och att komma igen. Om hur tillvaron kan kastas omkull från den ena dagen till den andra och om att ta sitt öde i egna händer med de metoder som krävs. Om list och rackartyg, om skratt och gråt, om ensamhet och om att förstå vilka som är ens vänner och vem som älskar en på riktigt.

Recension

Monica Gullman har läst Maria Ernestams nya bok, Knäckta ägg och krossade hjärtan, en härlig påskbok. Läs hennes recension nedan.

Hon har skrivit 12 böcker. Är stor internationellt, särskilt i Tyskland och Frankrike. Känd för sitt unika språk och sina välkomponerande intriger. Denna bok är del två i serien om läraren Lisbeth Cederström från Frillesås. En karaktär jag lärt mig tycka om. Hon trivs med sitt jobb, sin nya kärlek, nyskilde tvåbarnspappan Tobbe, sitt lilla hus och turerna hon gör på sin motorcykel. Grannhuset med persikofärgen har stått tomt ett tag men nu har hon fått nya grannar. Hanna och Douglas har flyttat in. De har stora planer, huset ska målas om, inredningen rivas ut och ett hönshus byggs upp i trädgården, nu ska det säljas nyvärpta ägg till påsk. Samtidigt blir Lisbeth inkallad till rektorn på skolan som måste vara ledig ett tag, ta hand om sin sjuke man. Lisbeth får ta över som rektor under tiden. Något hon motvilligt tar på sig. Kollegan Pia blir avundsjuk, tycker hon hade passat bättre som ersättare, hon börjar sprida illavarslande rykten om Lisbeth, kollegorna hakar på och mobbningen drar igång. Till råga på allt gör tuppen i hönsgården, Henrik den åttonde entré, förutom att betäcka sitt harem av höns stup i kvarten börjar han gala halv fyra varje morgon och väcker henne. Struttandes runt i hennes trädgård där han jagar de flaxande hönorna. Nu blir det jobbigt för Lisbeth. Mobbningen i skolan fortsätter. Tuppeländet som hon vill strypa. Tobbe som inte har tid att lyssna när hon beklagar sig, han prioriterar sina barn och sin exfru som bara kräver och kräver.

En rolig och underfundig roman om relationer, svek och om att komma igen, skriven med författarens unika språk. Så klart är det ett bra slut, allt reder sig till det bästa. Vill gärna läsa fler böcker om Lisbeth och hennes liv i Frillesås för att få veta hur det går med systern Helena, fyrabarnsmamman som har det lite trassligt i sitt äktenskap. Den manlige vännen, Jan, som driver en hästgård. Kompisen, Sara som har en hårsalong i Frillesås.

Tack Maria Ernestam för läsupplevelsen!

Monica Gullman

Beställ boken

Vi kan reservera denna titel åt dig, för avhämtning i butiken eller för hemleverans.
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med pris och leveranstid. Då kan du också välja om du vill ha hemleverans eller hämta i butiken.