Sophie Kinsella, Som gjorda för varann

Recension

Caroline Nilsson läser och utbrister ”Oups!”

Allt saktas ned. Tankarna på det vardagliga känns som sirap. Vänner, jag är i läschock!

Okej. Vi träffar Ava, en alltigenom Tinder- och nätdejtvägrande romantiker som tror på Den stora kärleken i livet. Hon tror också på ideé´n att kombinera ”komma-över-ex”-fasen med att ”få-till-den-där-romanen”-utmaningen. Och det är på skrivretreat vid Italiens kust det ska hända. Här råkar vi på italienska drömmar och skrivande främlingar, ögonblicksförälskelse som möter vardagsgnabb och likheter i rosebubblande sol som blir till olikheter i måndagsvimlets stress. Är kärleken blind, ska den vara enkel och vad hände egentligen med den där utlovade dansen på röda rosor? Någon?   

Här är en bubblande, rolig, fräsch läsupplevelse med kärna och stort hjärta. Jag värvar rutinerat diverse gläfsande skratt med såväl toktjut av ren glädje som tantfniss av igenkänning.

För mig är Kinsella är fena på att skapa berättelser med karaktärer man vill ha omkring sig och lyfta fram det härliga och – charmigt – besvärliga i livet på ett udda men omåttligt uppfriskande vis.

Detta är en underhållande, romantisk och varm berättelse om det svåra i den enkla kärleken, det enkla i den snåriga förälskelsen och hur en enkel biljett till Italiens kust blir punkten då perfektion trumfar både verklighet och möjlighet. Eller?  

Min andning – som tjänat mig tämligen väl såhär långt i livet – spelar mig plötsligt ett spratt. Hjärtat tar ett skutt. Min hjärna får spatt. Ja, jag kollapsar av skratt; Kinsella levererar på topp!

Jisses. Jag inser två saker. Att det snart är över för den här läsningen och att jag var glupsk nog att sluka boken i ett svep. Och ja, vad säger man…

Oups! Kinsella did it – again!

Sophie Kinsella

Madeleine Wickham (född 1969) är en brittisk feelgood-författare som skriver under pseudonymen Sophie Kinsella. Hon har sålt miljoner böcker runt om i världen och är mest känd för att ha skrivit Shopaholic-serien (som även blivit film), men hon har även skrivit 15 fristående romaner.

Madeleine studerade vid Putney High School och New College i Oxford, och arbetade som finansjournalist innan hon började skriva. Hon bor i London med man och barn.

Som gjorda för varann är Sophie Kinsella i högform. En underbart romantisk komedi som rör sig mellan Londons vardag och magiska sommarveckor i Italien. Förälskelse, förvecklingar, stökiga hundar och ljudet av syrsor – låt dig svepas med!

Beställ/Reservera boken

Vi kan reservera denna titel åt dig för avhämtning i butiken eller för hemleverans.
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig. Då kan du också välja om du vill ha hemleverans eller hämta i butiken.