Caroline intervjuar Sara Molin

Caroline Nilsson intervjuar Sara Molin inför hennes boksläpp 28 Okt 2021


Hej Sara! 
☀️ Härligt att vi i höst får läsa en ny bok av dig! En sportfråga – var befinner du dig i skrivprocessen just nu?
Jag är mitt uppe i slutredigeringen! Snart återstår bara korr och sedan går boken till tryck. Samtidigt gror idéerna till nästa bok alltmer i bakhuvudet.

☀️ Vad kan du berätta om den nya boken, vad har vi att vänta? 
 Frågar åt en vän handlar om Lydia, som har ett utmanande jobb som kriminalvårdsinspektör och som tillsammans med sin stora familj ska planera för mormoderns begravning, samtidigt som hennes fästman känner sig bortprioriterad. Boken handlar om familjeband och om allas möjlighet till förändring.

☀️ Vem hoppas du ska läsa din nya bok? 
Alla som vill läsa en relationsroman! 

☀️ Vad är det bästa med att vara författare?
Att få fantisera och formulera! Jag har alltid varit fascinerad av människor och relationer, och alltid varit lite av en språknörd. Dessutom är skrivandet en välbehövlig motvikt till lärarjobbet, som är precis lika kul men krävande på ett annat sätt.

☀️ Bästa tipset för att komma igång med sitt skrivande?
Läs mycket, skriv kravlöst och försök hitta din egen författarröst, och leta efter andra skrivande personer att prata och kanske utbyta texter med.

☀️ Vilket är ditt smultronställe för sommarläsning?
Jag läser varhelst och närhelst jag har möjlighet, men på sommaren är det extra härligt att sitta ute i skuggan och läsa, tycker jag! Det blir inte jätteofta av, dock, eftersom jag oftast har ögonen på barnen när vi är ute. 

☀️ Hur spenderar du din sommar? Och läser?
Vi är mest hemmavid i sommar, och gör utflykter till badplatser i närområdet. Sedan ska vi fjällvandra en vecka och besöka mina släktingar i sörmländska Julita. Just nu läser jag Juni, juli, halva augusti av Marie-Louise Marc, parallellt med Ljudet av sådant som faller av Juan Gabriel Vásquez. På sommarens läslista står också bland annat Karin Jansons senaste bok, Möjlighet till självhushållning.

Tack för samtalet Sara. Önskar dig en fantastisk sommar! 

Caroline
@carolinesbokhylla

Sara Molin

Sara Molin, född 1983, bor i Sollentuna med man och tre barn. Hon är gymnasielärare i svenska och svenska som andraspråk, och ägnar sin lediga tid åt att sluka underhållningslitteratur. Hon har tidigare givit ut böckerna Som en öppen bok och En oönskad julklapp.