Spontant författarbesök av Peter Lindström

Spännande läsning för barn > 9 år.

DIAMANTKUNGENGULDKORSET

Diamantkungen
Sommarvindarna sveper över takåsarna. I vindsrummet på Åsögatan sitter Ester, Harry och Sigge och funderar över det de just fått höra: En gång har det bott en stenrik diamanthandlare i deras kvarter, men när han dog var hans stora förmögenhet helt försvunnen!
Samtidigt pågår mystiska saker i källaren. Skumma personer smyger omkring och ingen verkar vilja kännas vid det krossade fönstret. Är den nystartade deckarklubben sitt första fall på spåren?
Första boken om Södermalmsdeckarna De tre Tigrarna!

Guldkorset
Vatikanen har lånat ut ett par ovärderliga klenoder till två kyrkor i Stockholm – två kors av renaste guld som dessutom sägs ge lycka och ett rikt liv. Det dröjer dock inte länge förrän ett av korsen blir stulet. Stölden är otroligt skickligt utförd och polisen har inga spår alls att gå på.
Ester, Harry och Sigge i deckarklubben De tre tigrarna bestämmer sig för att undersöka saken, och snart är de ett nytt klurigt fall på spåren. En gåtfull lapp i Katarina kyrka leder dem vidare till nervbitande spaningar på kyrkogårdar och bland Vitabergsparkens gamla kåkar …
Guldkorset är andra spännande boken om Södermalmsdeckarna De tre tigrarna. Första boken i serien, Diamantkungen, blev nominerad till Spårhunden 2020.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *