Denise Rudberg, Elva änkors man

Denise Rudberg släpper en ny bok i serien om förundersökningsledaren Marianne Jidhoff. Elva änkors man handlar om nätbedrägerier via dejtingsidor och är inspirerad av verkliga händelser.

”Jag har under de senaste åren följt ett antal nätromans-bedrägerier och slagits av hur oerhört grymma och kränkande dessa bedrägerier är”, berättar Denise Rudberg om den senaste boken. ”Trots att det kan röra sig om svindlande av miljontals kronor, så är det inte ens den ekonomiska skadan som blir mest smärtsam, utan hur hänsynslöst det är att nyttja en annan människas innersta längtan efter närhet och kärlek och sedan förinta den människans tillit och självkänsla så totalt.”

Elva änkors man möter vi en nyskild och ryktesomsusad politiker samt en änkling som båda söker kärleken på nätet. Politikern uppsöker polisen efter att ha blivit utsatt för utpressning av en person som hon misstänker är densamma som hon fallit för. För änklingen spirar hoppet om att äntligen kunna vara sann mot sig själv och därmed få uppleva den stora kärleken. Denise Rudberg berör återigen vår samtids brännheta ämnen i sin elegant crime-serie.

”I Denise Rudbergs nya roman utforskar hon skickligt den förödande effekten som skam och skuldkänslor har på människors agerande och vilket effektivt vapen dessa känslor blir när de används av personer med ont uppsåt”, säger Ebba Barrett Bandh, förläggare på Bookmark förlag. ”Ingen läsare lär bli besviken när Denise Rudberg kombinerar sin förmåga att skapa underhållande dramatik med träffsäker samhällsanalys.”

Författaren

Denise Rudberg är en av de mest lästa författarna i Sverige under 2000-talet. Hon är även verksam som krönikör och poddare. År 2000 debuterade hon med Väninnan och har sedan dess skrivit flera framgångsrika romanserier för vuxna och ungdomar samt ett radiodrama, Sviten, som skrevs för Sveriges Radio. År 2010 lanserade Denise Rudberg en ny genre, elegant crime, med serien om Marianne Jidhoff. Hon är också aktuell med den historiska romanserien Kontrahenterna som delvis är baserad på hennes egna kvinnliga släktingar och som hon även berättade om i sitt uppmärksammade sommarprat i P1 2021. Totalt har Rudbergs böcker sålt i över 4 miljoner exemplar. 

Beställ/Reservera boken

Vi kan reservera denna titel åt dig för avhämtning i butiken eller för hemleverans.
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig. Då kan du också välja om du vill ha hemleverans eller hämta i butiken.