E-L Neander, Särling

Särling av E-L Neander är något så ovanligt som en svensk urban fantasy. En väldigt spännande och välskriven urban fantasy som jag njöt alldeles hejdlöst av!

Det lackar mot halloween och höstmörkret sveper in över den lilla bohuslänska staden Västernäs, där Eira Lindberg driver sin bokhandel. Eira tillhör stadens övernaturliga invånare, som sedan en tid lever öppet bland människorna. Eira är hamnskiftare – särling, i folkmun – men växte upp med människor och vill helst bara sköta sin mysiga butik och dricka en god kopp kaffe i lugn och ro.

Men friden störs när någon plötsligt hänger en kasse med ett avhugget huvud på bokhandelns dörr en mörk kväll.

Huvudet visar sig tillhöra en nyligen transformerad älva, och mordet eldar på de redan starka motsättningarna mellan människor och övernaturliga varelser. Det särlingsfientliga partiet Humandemokraterna anar morgonluft och såväl älvor som varulvar rustar för att skydda sig. Men varför hängde mördaren huvudet just på Eiras dörr?

Det makabra mordet blir början på en dödlig katt-och-råtta-lek där mördaren tvingar Eira att konfrontera sig själv och sin okända familjebakgrund. För hur kommer det sig egentligen att hon är det enda varlodjuret i Västernäs …?


E-L Neander debuterar med Särling, en smart, spännande och rolig urban fantasy-roman i ett nutida Sverige som liknar vårt. Boken är del ett i den planerade serien Gränsland. Författaren är född och uppvuxen i Kungshamn, och bor numera i Göteborg med sin familj.


”Urban fantasy när den är som bäst.”
Helene Ekeroth, författare till trilogin Drakberidaren

Läsprov:
Här kan du ladda ner ett läsprov.


Bokfakta:
Författare: E-L Neander
Isbn: 9789198675504
Förlag: World Alchemy Publishing
Utgiven: 2021
Sidor: 509 sidor
Språk: Svenska
Format: Pocket
Genre: Fantasy


Beställ/Reservera boken

Vi kan reservera denna titel åt dig för avhämtning i butiken eller för leverans.
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig. Då kan du också välja om du vill ha leverans eller hämta i butiken.