Katarina Wennstam, Djävulens advokat

Blod finns. Men ingen kropp. Nora Ljungberg är försvunnen, och spåren pekar mot ett gammalt fall där mördaren aldrig dömdes för mord, utan bara för brott mot griftefriden. Det spektakulära fallet leder kriminalkommissarie Charlotta Lugn och journalisten Jane Wester tillbaka i tiden. Jane såg på nära håll hur mördarens advokat lyckades utnyttja de juridiska kryphålen, och kanske blev priset för högt?

I Djävulens advokat, den elfte delen i Katarina Wennstams Justitia-serie, är det lagen själv som är anklagad.

Författaren

Katarina Wennstam, född 1973, är uppvuxen i Göteborg och numera bosatt i Stockholm.

Hon har skrivit banbrytande reportageböcker om mäns övergrepp på kvinnor, Flickan och skulden (2002), En riktig våldtäktsman (2004) och Flickan och skammen (2016). Flickan och skulden nominerades till Augustpriset för bästa fackbok och belönades med Vilhelm Moberg-stipendiet, samt Advokatsamfundets Stora Journalistpris. 2018 utkom Har du ingen humor. Hon har även givit ut romanerna Smuts (2007), Dödergök (2008), Alfahannen (2010), Svikaren (2012), Stenhjärtat (2013) och Skymningsflickan (2015), Gänget (2017), Shirins första fall (2018) och Vargen (2019) som sålt i sammanlagt 1,3 miljoner exemplar. 2019 tilldelades hon svenska FN-förbundets pris för mänskliga rättigheter.

Läs hennes hemsida här.