Cathy Bramley, Projekt JUL

Julen är inställd! Eller?  


I den pittoreska lilla staden Wetherley ser julen inte ut att bli som den brukar.

Merry Shaw har en deprimerande jul framför sig. Hon hade tänkt tillbringa den med sin pojkvän i hans tjusiga hus, nyförlovad och lycklig. Men när hennes frieri inte riktigt går som förväntat står hon plötsligt hemlös och ensam inför julen. Var ska hon bo, och var ska hon tillverka sina doftljus till sitt nystartade företag?

Cole Robinson är nyskild och saknar sina barn som flyttat till Kanada med sin mamma. För att slippa tänka på det, lägger han ner ännu fler arbetstimmar i sin byggfirma jul eller ej.

 Såväl Merry som Cole har bestämt sig för att julen är inställd i år. Så hur i hela världen kommer det sig att de plötsligt blir ansvariga för att arrangera stadens julfirande ?

Tack vare en härlig samling familj och vänner, en livlig liten stad, lite snö och en mistel här och där, blir julen mer glittrande och magisk än Merry och Cole någonsin kunnat föreställa sig.

Recension

Maud Granholm har läst och recenserat boken.

Merry Shaw och Cole Robinson bor båda i den lilla trevliga staden Wetherley. Deras liv har under den senaste tiden ändrats dramatiskt och båda ser fram emot en mycket deprimerande jul. Merry som under hösten varit en nyförlovad och lycklig kvinna står nu plötsligt ensam och husvill och Cole som är nyskild, lägger all tid på sin byggfirma för att glömma att hans barn flyttat till Kanada med sin mamma. Ingenting har blivit som de tänkt sig, men utan att någon av dem riktigt vet vad som händer så blir de båda ansvariga för arrangerandet av stadens julfirande. Deras gemensamma planering för ett traditionsenligt firande på torget i Wetherley, blir början på en jul de aldrig kunnat föreställa sig.

Här fattas ingenting för en glittrande och magisk jul, marknadsstånd, lite snö, kryddiga pepparkakor, het glögg, mistlar, doftande julljus, klappande hjärtan, en barnkör och massor av kärlek. ❤️ Merrys ständiga entreprenadstänk är en spännande del i bokens handling, där hennes arbete med att hitta den rätta doften på sina ljus inför julen följer med som en röd tråd genom hela berättelsen. Stannar jag upp och andas djupt så kan jag känna doften av citron, kanel och midvinterskog, …eller är det kanske en svag bris av Diors Sauvage som gäckar mitt sinne.

Det är något speciellt med julromaner och för mig får de gärna följa traditioner, ta mig tillbaka till barndomens jular och vara förutsägbara med ett lyckligt slut. Författaren knyter här ihop alla de delarna på ett mycket bra sätt och ger mig det slut som jag önskar.

Projekt jul av Cathy Bramley är en riktigt välskriven feelgood, den innehåller både sorg och obehagliga barndomsminnen men också glädje och framtidstro. Den visar på hur ödet kan spela oss olika spratt, när vi minst anar det kan olyckor vändas till glädje och vi kan själva vara med och styra vår livsprocess. När Merry och Cole använder attraktionslagen på rätt sätt kommer beviset i form av glädje och kärlek, oavsett de yttre omständigheterna. Livet är som ett pussel 🧩 ibland behöver vi bara hjälpas åt för att lägga alla bitarna där de hör hemma. 

Cathy Bramley har skrivit tolv böcker och är författare på heltid efter att ha drivit en marknadsföringsbyrå under arton år. Hon bor i en liten by i Nottinghamshire med sin famil. Hennes böcker passar alla som älskar att läsa böcker av Jenny Colgan och Lucy Diamond.