Hans Carstensen, Under hökens vingar

Förskolläraren Anna Nilsson på förskolan Hammargården i Gävle har precis ordnat med barnens vilostund när något fångar hennes uppmärksamhet på gatan utanför. För Anna (som i ett tidigare liv var Daphne Söderlund, en av Sveriges bästa hemliga agenter) råder det ingen tvekan om vad som är på gång: Efter trettio år i skugga har det förflutna hunnit ikapp. Säkerhetstjänstens specialavdelning Campingen vill att hon ska återgå till sin tjänst för ett särskilt uppdrag. Men är det ens möjligt efter alla år? Officiellt är Daphne Söderlund död, och den familj hon bildat under identiteten Anna Nilsson har ingen aning om hennes verkliga bakgrund. Men när det visar sig att uppdraget har kopplingar till det olösta mord som hemsökt Daphne genom livet, kan hon inte tveka längre. Det här kan vara hennes sista chans att hitta sin systers mördare.   

Hans Carstensen

Läraren och författaren Hans Carstensen har vunnit nationella pris som dramatiker, komiker och spokenwordpoet. År 2007 grundade han ståuppklubben GASTA i Gävle och har turnerat med ståuppshowen Tänk Punk sedan 2016. På Youtube driver han Canal Carstensen där han delar med sig av kreativa tips för blivande och aktiva författare. Sedan 2019 producerar han även podcasten Taktikpodden tillsammans med Josef Carstensen och John Wall. Tidigare har Hans Carstensen gett ut bland annat ungdomsromanen Poker Mongo på annat förlag.

Recension

Anders Kapp skriver; ”Under året har jag särskilt prioriterat nya författare; många debutanter men också författare med flera böcker i bagaget som jag inte läst tidigare. Hans Carstensen är en mångsysslare som efter ett antal olika verksamhetsområden i år dubbeldebuterat inom spänning för vuxna och det första jag har läst av honom är Under hökens vingar, första delen i Hökenserien, en sorts agentthriller vilket är en subgenre som inte är alltför vanlig i Sverige. Huvudpersonen är också ganska ovanlig: vi får möta femtionioåriga förskolläraren Anna Nilsson i Gävle och hennes familj. För länge sedan var hon någon helt annan, en person som för många år sedan dog i Portugal enliga alla offentliga källor, en kvinna som nu tvingas återvända från graven. Här finns en imponerande kreativitet med en intrig som rör sig i många oväntade vindlingar på vägen mot dramatiska upplösningar.

Läs hela recensionen här.