Monica läser sista boken i Låna&Läs

Nu har jag läst alla böcker i Låna&Läs, 50 st. Har klarat det läsprojekt jag bestämde mig för i augusti. Övriga böcker tillkommer under vården 2022. Dessa läser jag då och skriver mina minirecensioner.

Nu ska jag läsa alla de övriga  böcker jag köpt på mig under hösten. Kommer kanske någon recension där också.

Önskar er God fortsättning!

Ane Riel, Monstret (Roman)

Mirko har redan som barn blivit hjälplöst förälskad i grannflickan Danica. Den vackra sensuella med långt rödblont hår och gröna ögon. Med en kropp som kan förvrida huvudet på alla män. Han kan spionera på henne i timmar. Hon gifter sig med Karl, den största man hon någonsin sett. Han är egentligen en dagarbetare som driver runt i byar och tar påhugg längs vägen. Men hos Danica stannar han, jobbar på hennes gård där potatis är den största odlingen. Hon föder deras son, Leon, som inte är som andra barn, har muskler redan som bebis. Han växer snabbt, blir stark, men det mentala släpar efter. Mirkos föräldrar kommer på hans förälskelse till grannkvinnan Danica. De tycket att det är osunt och skickar honom till USA för att lära sig ett yrke. Tre år senare är han tillbaka, då är han 18 år och har växt till sig rejält, Danica får upp ögon för honom och då går det som det går. Leon blir mer och mer svårhanterlig, Danica orkar inte med att ta hand om honom. Hon låser in honom i en kätte i lagårn. Karl börjar misstänka att Danica är otrogen, det går rykte i byn att hon har varit otrogen med inte bara en utan flera andra män. Så kommer den ödesdigra dagen,  dagen när Leon fyller sju år. Dagen när allt det hemska händer och dagen när Mirko blir bunden till Leon för resten av sitt liv.

En hjärtskärande läsning ett familjedrama som berör. Författaren skriver så att hennes karaktärer kryper under huden på mig. Mirco vars liv förstörs på grund av en förälskerlse. Danica, som är för svag för att ta hand om sin son och tröstar sig med andra män. Karl som har svårt att tygla sitt häftiga humör. Och, Leon, som bara vill krama allt som är lent och mjukt men kramar så hårt att det får konsekvenser.

Monica Gullman