Tommy Schütz, Midlanda och flyget i Medelpad

Kring flyghistorien i Medelpad finns mycket att berätta. I boken kan man för första gången få en samlad bild från delar av den lokala flyghistorien.

Midlanda och Flyget i Medelpad är en bok som tar dig på en resa genom Midlandas historia, folkfesterna på flygdagarna, roliga och festliga historier som kommer från många intervjuade flygintresserade men även dramatiska berättelser om haverier och nödlandningar. Boken är fylld med bilder på klassiska flygplan, modiga piloter, och människorna som levde och arbetade på Skeppsholmen där Midlanda ligger.

Du kan läsa om den första flyguppvisningen 1911, de första passageraruppstigningarna 1920, de första flygplanen som byggdes i Medelpad, den första flygplatsen som byggdes på en sjö i Njurunda 1940 dit man flög krigsbarn från Finland, ”Flygveckan” 1940, de problem som fanns att bedriva passagerarflyg under de första åren, hur tidningsflyget etablerade sig, segelflyget, flygdagarna som var återkommande under flera år, flyget i ”Västra” med mera.

Bokfakta:
Författare: Tommy Schütz
Isbn: 9789152713945
Förlag: Egen utgivning
Utgiven: 2021
Sidor: 248 sidor
Språk: Svenska
Format: Inbunden
Genre: Historia


Beställ/Reservera boken

Boken finns till försäljning i vår webbshop.

Vi kan även reservera denna titel åt dig för avhämtning i butiken eller för leverans.
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig. Då kan du också välja om du vill ha leverans eller hämta i butiken.