Bianca Kronlöf, Brev till mannen


Skådespelaren, författaren och komikern Bianca Kronlöf kom i höstas ut med boken ”Brev till mannen” en samling brev om känslor, sex, våld och maskulinitet. Till den slaka och den hårda. Till pappa och farfar. Till den ofödde sonen. Till ragget. Till dig som gått på myten och till dig som aldrig har höjt handen. Är du en av dom?

Hon har uppmärksammats för sin kritik mot SVT-dokumentären ”Persona non grata” om Soran Ismail.

Bianca Kronlöf är senast aktuell som Liana i tv-serien ”Deg”. Tillsammans med sin syster Tiffany gjorde hon flera säsonger av humorserien ”Full Patte” för SVT som hon också vann TV-priset Kristallen för.

Bianca Kronlöf tilldelades 2016 en Guldbagge för sin roll i filmen ”Svenskjävlar”.

Om sitt Vinterprogram säger hon:
– I ett års tid har jag bara tänkt på män. Nu skulle jag vilja prata med er om det.

Bianca Kronlöf

Bianca Kronlöf är utbildad på teaterhögskolan i Göteborg och har jobbat vid Dramaten och Stadsteatern i Stockholm och Göteborg. Som komiker har hon hyllats för sin feministiska satir. Hon har skrivit och spelat i den prisade serien ”Full Patte” och även tilldelats Expressens satirpris “Ankan”. Med humorgruppen “Familjen Kaos” har hon spelat för utsålda hus över hela Sverige med två olika föreställningar. Brev till mannen är hennes debut.

Bianca Kronlöf tilldelades priset Årets mama 2021 i kategorin ”Årets viktigaste röst.”

Hon intervjuades av Anna Hedenmo i SvT Min Sanning den 26 januari, se intervjun i SvTPlay här.

Recensioner

”Obs! Boken riktar sig till ALLA män!”, skriver Karenina.se i sin recension, som du kan läsa här.