Nadim Ghazale, Min väg från flykting till hela Sveriges polis

Nadim Ghazale var sju år när han flydde med sin familj från kriget i Libanon. Trettio år senare är han polisen som kämpar för Sverige, mot grov brottslighet och rasism. Samtidigt vill han inte lära sina egna barn arabiska. Hur kommer det sig?

Det här är berättelsen om flykten, skulden, ilskan och kärleken. Om alla gånger han fått frågan om han säljer knark på väg mellan centralstationen och svt-huset, om varför han inte får hyra stuga på västkusten och om slumpen som gjorde honom till polis. Yrket som höll på att kosta honom livet.

Men mest av allt är det här en bok om att bygga från noll och om det magiska ordet ”välkommen”.

Nadim Ghazale

Nadim Ghazale, född 1983, arbetar idag som polis och är även verksam som föreläsare, krönikör och debattör. Han har varit panelpolis i Veckans brott och sommaren 2021 var han en av årets sommarpratare.