Nikola Scott, Alltid vid din sida

Vänskap och hemligheter i krigets skugga

Hösten 1940 rasar tyskarnas bombräder över London, men trots kriget fortsätter stadens societetsfamiljer med sina påkostade baler. Sjuttonåriga Violet flyr ett frieri från den förmögne men tråkige Edward och smiter iväg till en underjordisk fest tillsammans med sin kusin Romy. Plötsligt förändras allt: flickorna hamnar mitt i ett bombanfall och Romy dör i hennes armar.

Violet bestämmer sig för att radikalt byta riktning på sitt liv. Englands jordbruk är i skriande behov av kvinnors arbetskraft, och hon ser sin chans att ta värvning i Women s Land Army. För att inte stoppas av sin konservativa mor antar Violet en falsk identitet. Hon placeras på lantgodset Winterbourne, där hon mognar, finner nya vänner och möter en stilig men snobbig ung godsägare. Men när Violet konfronteras med missförhållanden på godset riskerar hennes hemliga identitet att röjas.

Över sextio år senare försöker den unga journalisten Frankie närma sig sin mormor Violet. Vad var det egentligen som hände med flickorna som skördade äpplen på Winterbourne? Och varför har Violet i alla år tigit om sin tid i Women s Land Army?

Alltid vid din sida är en engagerande berättelse om vänskap och hemligheter i andra världskrigets skugga. När Nikola Scott, författare till succén Min mammas hemlighet, återvänder till England är det med en bladvändare om arv, familj och längtan efter ett självständigt liv.

Sagt om boken

”Den historiska romanen firar triumfer tack vare unga, pålästa och engagerade författare. Dit hör utan tvekan den tyskfödda Nikola Scott som gör en historisk återkoppling till den tid som kom att bli avgörande för kvinnornas frigörelse på alla plan … Alltid vid din sida är en skönlitterär brandfackla, en påminnelse till dagens unga kvinnor, att aldrig ge upp sina mödrars segrar. Romanen är en spännande bladvändare att grotta ner sig i.”

/Ölandsbladet

Recension

Maud Granholm har läst Nikola Scotts bok, Alltid vid din sida. Läs hennes recension här.