Maria Adolfsson, Fallvind

Två ungdomar hittas döda med bara ett dygns mellanrum i Doggerlands huvudstad Dunker.

Karen Eiken Hornby är föräldraledig och inte alls nöjd med att behöva återgå i tjänst. Särskilt inte för att arbeta ihop med den tillknäppta Astrid Nielsen, som inte vill berätta varför hon sagt upp sig. Snart börjar de dock misstänka en koppling mellan dödsfallen. Frågan är om fler står på tur och varför någon bevakar Karen.

”Fallvind” är den femte boken om kriminalinspektör Karen Eiken Hornby i Doggerland.

Recension

Anders Kapp har läst boken och skriver ”Äntligen dags att få resa till Doggerland igen, med Maria Adolfsson som ciceron. I nya Fallvind får vi återse kriminalinspektör Karen Eiken Hornby, som nu fått älskade dottern Selma, och alla andra intressanta karaktärer som befolkar landet. När vi nu hunnit fram till den femte Doggerlandsboken fortsätter författaren att lägga till nya detaljer i sin spännande önation; vildhästarna hross tror jag till exempel inte vi träffat på tidigare. Förväntningarna är numera höga på denna författares böcker och även om jag hittade en liten fläck är jag mer än nöjd. De är få författare som bokstavligen bygger sin egen värld och dessutom gör det med dessa höga nivåer av skicklighet och fantasirikedom. Jag fick också lära mig vad ”fallvind” betyder. Nu återstår bara att längta till nästa års resa.”

Läs hela recensionen här.