Lucinda Riley, Kärleksbrevet

Kärleksbrevet är en spännande roman om en kunglig skandal och oförlåtliga svek av författaren till serien om de sju systrarna.

När sir James, en av sin generations främsta skådespelare, avlider 95 år gammal, efterlämnar han inte bara en förtvivlad familj utan också en hemlighet som är så chockerande att den skulle kunna skaka det brittiska etablissemanget i grunden.

Joanna Haslam, en ambitiös ung journalist, får i uppdrag att bevaka skådespelarens begravning. Joanna hamnar bredvid en gammal kvinna, som senare skickar henne ett hemligt brev.

Joanna börjar skala av lagren av lögner som omslutit hemligheten i över sjuttio år, och inser snart att det finns starka krafter som kommer att göra allt för att hindra henne från att avslöja sanningen.

Författaren

Lucinda Riley (1965–2021) föddes på Irland, men bodde länge i Norfolk, England, där hennes fyra barn växte upp. Efter en tidig karriär som skådespelerska inom film, teater och tv, skrev hon vid 24 års ålder sin första bok. Hennes romaner har översatts till 37 språk, sålts i 40 miljoner exemplar, legat på både New York Times och Sunday Times bästsäljarlistor och fortsätter att beröra människor runtom i världen. De sju systrarna-serien har sålt 25 miljoner exemplar och har blivit ett globalt fenomen och skapat en egen genre. Det finns också planer på att utifrån böckerna skapa en tv-serie i sju säsonger.

Lucinda kände alltid att Irland var hennes andliga hemvist, och 2015 förverkligade hon en gammal dröm då hon köpte en avsides belägen gård i West Cork. Det var där hon skrev sina sista fem böcker.

Lucinda diagnosticerades med cancer 2017 och dog den 11 juni 2021, omgiven av sin familj.