Camilla Grebe, Välkommen till evigheten

Lykke Andersen – redaktör, författarhustru, tonårsmamma och, enligt omgivningen, inte ett spår våldsam – står anklagad för mord.

Vad har hänt på familjens idylliska gård? Har det att göra med det som skedde där åtta år tidigare? Och varför vägrar Lykke att tala med någon annan än kriminalkommissarie Manfred Olsson?

”Välkommen till Evigheten” är ett modernt ödesdrama och en hyllning till det mest klassiska av deckarteman: mysteriet med det slutna rummet. Vem äger sanningen? Och är det skillnad på att göra rätt och att göra det rätta?

Författaren

Camilla Grebe är född 1968 och bor i Stockholm. Hon är utbildad civilekonom vid Handelshögskolan och var bland annat med och startade ljudboksförlaget StorySide samt har arbetat som marknadsdirektör på Lernia och som vd för Vin & Sprits dotterbolag Amfora Vinhus.

Grebe debuterade 2009 tillsammans med sin syster Åsa Träff med Någon sorts frid. Serien om psykoterapeuten Siri Bergman följdes upp med Bittrare än döden 2011, Innan du dog 2012, Mannen utan hjärta 2013 och Eld och djupa vatten 2015.

Monica Gullman har läst boken

NUTID

Lycke Andersen, redaktör, författarhustru, tonårsmamma och inte ett spår våldsam, står anklagad för mord.

8 ÅR TIDIGARE

Midsommarafton på gården Evigheten. Lycke, hennes man Gabriel, författaren, deras vänner, sönerna David och Harry tvillingar, 17 år och deras vän Bonnie ska fira med midsommarstång, god mat och dryck. Men något går snett. När morgonen kommer ligger Bonnie död i lillstugan hon delat med David och Harry. Alla fönster haspade inifrån och dörren är låst från insidan. Ingen har kunnat tagit sig in i huset. David blir misstänkt för dådet, efter ett tag anklagas Harry också, båda nekar. Polisen Manfred Olsson håller i förhören. Han pressar pojkarna, vill få fram ett erkännande. De börjar anklaga varandra men släpps så småningom på grund av brist på bevis. Lycke håller knappt ihop, hon tror inte att hennes barn begått dådet. Någon annan måste ha tagit sig in i lillstugan under natten. Men hur? Fönstren haspade och dörren låst från insidan, det är ett mysterium. Pojkarna har till Lyckes förtvivlan börjat hata varandra för resten av livet. Tål knappt att träffas längre. De som hängt ihop i vått och torrt och Bonnie som varit deras bästa vän sedan småskolan.

NUTID

Lycke sitter nu häktad, den enda hon vill prata med är polisen Manfred Olsson, han som var med 8 år tidigare när Bonnie mördades. Nu vill hon berätta för honom vad som egentligen hände. Ett ödesdrama när allt kommer fram. Vad hände då och anledningen varför Lycke nu sitter anklagad för mord.

Suveränt bra berättat av Camilla Grebe. (Mysteriet med det slutna rummet) något som flera författare skrivit om genom åren). Vem ljuger och vad är sanning.

Hon har fått otaliga priser för sitt författarskap genom åren. Hon blir allt skickligare med sina komplexa intriger för varje ny bok hon skriver. Bara det är en bedrift i sig.

Monica Gullman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *