Gustaf Skördeman, Wagner

En f d utrikesminister hittas död, utan huvud. En brutal inledning på en rad mord av makthavare. När Sara Nowak och hennes kollegor upptäcker vart spåren leder ställs de inför en livsfarlig motståndare, en fiende som inkluderar Saras barn i sina mordplaner.                     

I London sprängs en rysk oligark i luften. Agneta Broman är den skyldiga, agenten som väcktes till liv efter många år när Geiger skulle utplånas. Nu är hon ett jagat byte för den militära underrättelsetjänsten GRU.  

Finalen på Gustaf Skördemans spänningstrilogi (Geiger, Faust och nu Wagner) är sylvass och magnifik.

Recension

Anders Kapp har läst Wagner, ”Lustfyllt skruvad konspirationstrilogi”

Öppningsscenernas mästare är tillbaka och när det nu är dags för Gustaf Skördeman att avsluta sin magnifika konspirationstrilogi på steroider blir ingen besviken; du kommer aldrig att glömma mötet mellan en av de rikaste ryska oligarkerna, med sin arme av säkerhetsvakter, och en krum gammal gumma som staplande försöker ta sig ut från en av de mest exklusiva skräddarna på Savile Row i London med en rullstol där det sitter en ännu äldre man. En underbar scen liksom många andra i nya Wagner. Kombinationerna av hårdskruvad internationell dramatik, mycket humor, mängder av välresearchade verkliga komponenter och ett hisnande tempo är rätt oemotståndliga vilket också visade sig när denna trilogi redan från starten 2020 såldes till tjugotalet andra länder. Ett tips till dig som inte läst honom tidigare: skaffa alla tre delarna så har du en riktigt underhållande läsning räddad till årets semester.

Läs hela recensionen här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *