Johanna Schreiber, Vända blad

Författarens andra fristående bok i serien om Schantz förlag.

Förläggaren Clara är den eviga singeln som är fast övertygad om att kärlek aldrig blir lika fantastisk som i böckerna.

Stukad efter att ha tappat sin största författare till en av Schantz förlags värsta konkurrenter ser hon äntligen en ljusning när manuset till en otrolig kärleksroman landar på hennes skrivbord.

Vad Clara inte räknat med är att hon ska bli lika förälskad i författaren som hon är i manuset. Hon är övertygad om att romanen kommer att bli en succé – om den nya snobbiga förlagschefen inte hinner göra sig av med henne innan dess. Valet mellan kärlek och karriär borde vara enkelt för en romantiker, men med kolleger som sviker, chefer som ljuger och en familj som vägrar prata om sår som aldrig riktigt läker blir det svårare än Clara hade kunnat föreställa sig.

Vända blad är den andra delen i serien om medarbetarna och författarna på Schantz förlag. Som alltid med Johanna Schreibers unika förmåga att blanda humor och svärta med värme och intriger.

Recension

Monica Gullman har läst boken. En serie som utspelar sig i min värld, litteraturens värld. Förläggaren Clara Taube trivs på jobbet även om det är stressigt. Hon har alltid älskat att läsa böcker. Nu får hon bokmanus på sin mail från människor som drömmer om att bli författare. Problemet är att sålla ut guldkornen i den stora mängd mail som kommer. Hon har pressen på sig, särskilt från förlagschefen, Karin Ekman, som gett henne ett ultimatum. Hitta en ny bästsäljare eller fundera på om hon kanske ska säga upp sig. Så hittar hon ett fantastiskt manus som fångar henne direkt.

Under Midnattssolen, skriven av en Mika Andersson från Kiruna. Hon reser i smyg till Kiruna för att träffa denna Mika, som visar sig vara en Micke, en man som jobbar I gruvan. Clara vet bara att hon måste få förlägga hans bok, han är attraktiv och hon har svårt att släppa tankarna på deras korta möte. Hon kämpar på jobbet mot kollegor som sviker, chefer som ljuger. En syster som plötsligt börjat kräva saker av henne som hon har svårt att ta till sig. Men så börjar allt så småningom falla på plats. Clara börjar sakta förstå att hon är respekterad och kompetent. Hon brinner för sitt jobb i böckernas värld.

Jag ler när jag läser om bokbranschdetaljer som Bokmässan i Göteborg, författarträffar, signeringar och recensioner hon skriver. Hon inser att hon duger som hon är, både av sin familj och kollegor. Detta är en feelgoodroman, så slutet gott allt gott. Hoppas det kommer en tredje bok om människorna på Schantz bokförlag, den kommer jag absolut läsa och njuta av.

Monica Gullman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *