Stuart Turton, Djävulen och det mörka vattnet

Ett förskräckligt underhållande låst-rum-mysterium!

Så här: Året är 1634. Samuel Pipps, världens skickligaste detektiv (tänk Sherlock Holmes) förs ombord på en ostindiefarare på väg till Amsterdam. Där ska han ställas inför rätta, anklagad för något han kanske, kanske inte, har gjort.
Med på resan är hanses lojale vän Arendt Hayes. Väl ombord börjar riktigt skumma grejer hända. Det är upp till Arendt Hayes att rädda dagen, skeppet och typ alla. Som tur är lyckas han samla ihop ett Scooby-gang som kan hjälpa honom när det kör ihop sig. För det gör det. Ofta.

Persongalleriet är riktigt intressant, och låt mig bara säga att jag är jäkligt glad att jag inte var kvinna på ett ostindieskepp på den tiden. Jösses alltså.
Skeppet är strikt indelat mellan besättning och passagerare och det är med fara för liv och lem en passagerare kliver över den gränsen, vilket leder till problem när Arendt ska knäcka mysterienöten.

Miljöerna är fantastiskt klaustrofobiska och djävulskt fuktiga. Jag kan riktigt känna lukten av allehanda otrevliga ting som ligger och ruttnar någonstans.

Det här är väldigt, väldigt bra. Stuart Turton är en mästare på hjärnkrullande tvister! Han är som en korsning av Conan Doyle och Christie med en doft av Gaiman! Frikkin’ fantastiskt!
Efter att ha läst den här har jag inte längre någon som helst romantisk föreställning om att segla på de sju haven, dricka rom under oändliga stjärnhimlar och akta mig för Kraken. Inga som helst. Nope. Njetski. Skippar det.

/Ina #wowzadelux

Bokfakta:
Författare: Stuart Turton
Isbn: 9789180230377
Förlag: Albert Bonnier
Utgiven: 2022
Sidor: 489 sidor
Språk: Svenska
Format: Inbunden
Genre: Deckare

STUART TURTON är en brittisk författare och journalist som bor med sin hustru i London. Hans första roman, De sju morden på Evelyn Hardcastle, hyllades av kritikerna och blev en bästsäljare både internationellt och i Sverige. Djävulen och det mörka vattnet är hans lika hyllade andra roman.


Beställ/Reservera boken

Vi kan även reservera denna titel åt dig för avhämtning i butiken eller för leverans.
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig. Då kan du också välja om du vill ha leverans eller hämta i butiken.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *