Camilla Sten, En farlig talang

En farlig talang är en bladvändare med högt tempo och skarp blick som skär genom makt, klass och identitet. Camilla Sten visar prov på sin mästerliga förmåga att skildra en sluten värld, och hur anpassning kan vara både nödvändigt och livsfarligt. En farlig talang är den första delen i en ny spänningsserie.

Kriminalpsykologen Rebecca Lekman har flyttat hem till Djursholm för att ta hand om sin sjuka mor. I USA har hon lämnat en strålande karriär och hustrun Maria bakom sig. En augustinatt väcks hon av ett telefonsamtal från en brottsplats. Hennes gamla kollega Leo berättar att Rebeccas flickvän från gymnasiet, Louise von Ascheberg, har blivit mördad, brutalt knivhuggen i sitt hem.

Tillbaka i överklassområdet som hon flytt under hela sitt liv, och utestängd från utredningen, börjar Rebecca undersöka mordet på egen hand. Den rebelliska tonåringen Louise hade vuxit upp till en sval hemmafru i en lyxig villa. Vem dödade Louise, och varför? Och varför försökte Louise ta kontakt med Rebecca bara några veckor före mordet – trots att hon svurit att hon aldrig ville se Rebecca igen?

Ju närmare Rebecca kommer människorna runt Louise, desto mer brännande blir det för henne själv. Till slut måste hon fråga sig vilka risker hon är beredd att ta för att hitta mördaren.

Författaren

Camilla Sten är född 1992 i Stockholm. Hon är författare till de hyllade skräckromanerna Staden och Arvtagaren på Norstedts. Camilla Stens böcker är översatta till 19 språk och har rosats av både kritiker och läsare. I november 2022 utkommer den första delen i spänningsserien om kriminalpsykologen Rebecca Lekman.

För unga vuxna har Camilla Sten skrivit böckerna Bergtagen, Midnattsblot och Eldvakt, en spänningstrilogi om internatet Järvhöga i Jämtland. Hon har också skrivit rysartrilogin Havsfolket tillsammans med Viveca Sten.

Camilla är Viveca Stens dotter.

1 kommentar på “Camilla Sten, En farlig talang

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *