Hetaste boktipsen på #BookTok

Miljoner människor världen över upptäcker nu den litterära guldgruvan BookTok. Det är ett hörn av TikTok där det fullkomligt kryllar av boktips och läsinspiration. Här hittar du några av BookTok-böckerna det pratas mest om just nu, och som verkligen lever upp till förväntningarna.

Vad är BookTok?

BookTok skulle kunna beskrivas som världens snabbast växande virtuella bokklubb. Under hashtagen #booktok, på den sociala plattformen TikTok, kan du djupdyka i bokrecensioner, läsinspiration och träffsäkra bokmemes. Faktum är att BookTok nu blivit så stort att det påverkar försäljningen av böcker i flertalet länder. I skrivande stund har innehållet i BookTok sammanlagt visats över 85 miljarder gånger. Ja, du läste rätt: 85. Miljarder. Gånger.

Hetaste boktipsen på #BookTok just nu

It starts with us av Colleen Hoover

Innan It Ends with Us började allt med Atlas. I den efterlängtade uppföljaren till en av de största böckerna på BookTok byter vi från Lilys perspektiv och får följa fanfavoriten Atlas sida av historien. Hur var det egentligen för Atlas när han klev in i Lilys liv igen? När hon två år senare har en dotter, och en fientlig ex-man. Medandra storsäljare som den romantiska thrillern Verity och de andra nutida kärlekshistorierna Ugly Love och Reminders of him, skulle Colleen Hoover lätt kunna utses till drottningen av ung kärlek på BookTok.

Läs mer om It starts with us här.

Atlas de utvalda av Olivie Blake

På BookTok finns flera spännande subgenrer, och Atlas de utvalda är en av storfavoriterna inom dark academias mörka värld. Alexandrinska Samfundet är ett hemligt sällskap som består av världens främsta magiker. En gång vart tionde år väljer den mystiske Atlas Blakely ut sex av världens mest begåvade unga magiker för att invigas i sällskapets hemligheter. Alla vet att en inbjudan betyder en chans till makt, rikedom och prestige bortom dina vildaste fantasier. Om du överlever läsåret, det vill säga…

Läs mer om Atlas de utvalda här.

Love on the brain av Ali Hazelwood

Författren till bästsäljaren The love hypthesis är tillbaka med en till STEMinist rom-com. När Bee Koenigswasser erbjuds att leda ett projekt inom neuroteknik tackar hon självklart ja, trots att hon nu måste samarbeta Levi Ward. Levi med sitt mörka hår och skarpa blick som gjort det väldigt tydligt att han helst skulle jobba galaxer bort från henne. Men när Bee möter utmaningar uppstår ett nyfunnet stöd från Levi som får det att gnistra till i hela nervsystemet.

Läs mer om Love on the brain här.

Nick and Charlie av Alice Oseman

Har du läst alla Heartstopper-böckerna, kollat om Netflix-serien fler gånger än vad du kan minnas, och suktar efter mer? I Alice Osemans novell Nick and Charlie har Nick börjat leta efter universtet medan Charlie fortfarande har ett år kvar på Truham. Alla vet att Nick och Charlie är det perfekta paret, och ingen tvivlar på att de håller ihop. Men tvivlen börjar ändå gro – kan deras kärlek överleva på distans och hur troligt är det egentligen att man aldrig gör slut med sin första kärlek?

Läs mer om Nick and Charlie här.

Den hemliga historien av Donna Tartt

Om du redan läst Atlas de utvalda och flera av de andra moderniteterna kanske det är dags för den kultförklarade boken Den hemliga historien från 1992. När Richard Papen börjar college accepteras han snart av skolans innersta intellektuella krets. De här människorna är kultiverade och spännande, precis som han själv gärna velat vara. Men Richard inser snabbt att dessa sex ungomdar ägnar sig åt mycket mer än vanligt collegeliv och när de dekadenta lekarna går för långt är det någon som måste ta skulden.

Läs mer om Den hemliga historien här.

Det var bara några exempel av populära titlar. Kom in och prata med Ina, som är vår specialist på den här typen av böcker. Hon har dessutom breddat vårt sortiment av utländska titlar för alla som vill läsa på originalspråk.

Share:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *