Pia Eriksson, Till dig som famlar – korsdragspoesi

Författarporträtt

Med sina träffande, tröstande och tänkvärda texter vill Pia Eriksson uppmana dig att sätta ord på dina känslor och våga vara nyfiken på dig själv.

Hon skriver om det svåra som varit för att det ska släppa taget och för att trösta och skapa ordning i sin aldrig sinande oreda. Hon har ramlat in i och ut ur psykiatrins väntrum och terapistolar, sökande efter svar på hur man bör leva för att få rum i sig själv. Svaret var aldrig att tygla sig för att passa in, utan att verkligen våga släppa sig själv fri.

Hon skriver med en önskan om att få människor att börja kommunicera från hjärtat snarare än huvudet. Hon målar sina drömmar och fantasier i ord i hopp om att finna modet att förändras.

Pia skriver för sin egen skull men delar med sig med en förhoppning om att nå fram till den som behöver hennes ord.

Bokfakta:
Författare: Pia Eriksson
Artnr: 9789180065894
Förlag: Bazar Förlag
Utgiven: 2023
Sidor: 166 s
Språk: Svenska
Format: Inbunden
Genre: Lyrik / Biografier

Pia Eriksson

Pia Eriksson är uppvuxen i Gävle men idag bosatt i Vimmerby. Efter att under många år varit guide i Astrid Lindgrens barndomshem tog Pia sin kärlek till skrivandet och berättandet vidare och startade 2018 kontot #korsdragspoesi på Instagram. Där har Pia via poesi och texter delat med sig av sina livserfarenheter kring psykisk ohälsa och reflekterat kring hur vi skapar oss både svängrum och egenvärde. Kontot har idag över 71 000 följare som delar, sparar och tatuerar sig med poesin.

Sagt om boken:

Relevant fråga: hur stor lycka får plats i en kropp? Hjärtat är nämligen fullt.

Korsdragspoesi, så säg? Låt mig presentera er för en värld av ord, meningar som dansar och en penna som borrar sig fast. Resultatet är en bok som lotsar läsaren tillbaka till sin kärna och sitt hjärta för att hitta en kompass för livet. Här ordas om förmågan att vara alla ens åldrar samtidigt, skönja jagets både glitterskratt och grubblerier samt skapa svängrum för själen att blomstra. Här finns tid, tröst och tankar som får själen att slå kullerbytta och svårmodet att slå bakut.

Det är konsten att gå i otakt med livet, pynta insidan även om det inte syns och att skaffa sig ett mellanrum i nuets virrvarr. Det är stort i det lilla, det är innerligt bortom det självklara och det är sant.

Och framförallt, det är växtkraft för varje själ att ta spjärn ur som människa och en läsning som vänder ansiktet mot livet. För att grunda sitt jag, greppa sitt varför och ge näring till modet att leva sitt sanna nu.

En bok som stretchar själen och vidgar tanken. Parerar krumbukter och parkerar i hjärtat.

Och jag? Jag berusas av modet, blir ordlös av botten och bara förundras i något jag kallar för lycka.

Och så.

Till dig som famlar är en livsbejakande och varmt uppstudsig pärla till bok. Som får fatt i orden där de ofta annars sviker och fångar mellanrummens mod. Med en penna som dansar över raderna och formuleringar som bildar pärlband av vishet skriver författaren fram något som famnar, förstår och fångar mig i trevandet.

Det är trösterikt, tilltalande och totalt genomborrande. En bok som både kittlar livspirret och kramar hjärtat för att på så vis ta mig som läsare något närmare ett mod att skutta jämfota med livet.

Här är boken som omfamnar dig där du står, möter dig i ditt nu och när den viktigaste relationen vi har här i livet – den till oss själva. Sträck på din själ och slå dig ner med 166 sidor av läsnjut och illustrationer som ger utslag av lycka.

Korsdragspoesi – du skapar korsdrag i mitt hjärta!

PS. Sparar orden i asken närmast hjärtat för dagar då jag famlar eller bara söker finna tillbaka till det som utgör botten av mig.

#carolinesbokhylla