Carl Karlström, Den magiska geniknölen

Författaren Banner

Äntligen är sommarlovet över! Snillena har längtat tillbaka till Geniskolan hela sommaren. Synd bara att den stora odågan Fjanten ska börja i samma klass. Men han visar sig inte vara det enda problemet. Lärarna på Geniskolan kan nämligen ingenting.

Efter en chockerande mattelektion får snillena nog någonting måste göras! Kanske kan Fjanten hjälpa dem?

Fjanten och snillena upptäcker snart en obehaglig hemlighet som vänder upp och ner på hela stan i det lilla landet långt bort …

Carl Karlström

Jag är född i Östersund men uppväxt i Sundsvall, där jag fortfarande bor med min sambo. Jag är 32 år och utbildad lärare, men jobbar idag på en fritidsanläggning med simhall, sporthallar och gym.

Fjanten och snillena är karaktärer som jag använde mycket i mina berättelser under skoltiden. Jag skrev mycket när jag var yngre och mina berättelser lästes ofta upp för klassen. Att skriva var ett sätt att få utlopp för mina fantasier och berättelserna utgick ofta från skolmiljön. Skolan är förstås en stor del av livet som barn, men jag tyckte också väldigt mycket om skolan. Dessutom fanns det ju en del mysterier. Vad pågick egentligen inne i personalrummet, och var lärarna verkligen så smarta som de verkade?

En dag upptäckte jag en kartong där jag hittade en av mina gamla berättelser. Jag bestämde mig för att ge nytt liv åt mina karaktärer och återupptäckte ett gammalt intresse – att skriva.

Resultatet blev “Fjanten och snillena – Den magiska geniknölen”.

Recension

”[…] Det visar sig dessvärre att lärarna är helt odugliga. Deras mattelärare har exempelvis svårt att lägga ihop ett plus ett. Bröderna Einsteins släktingar är framstående forskare, ingenjörer och programmerare. Hur ska Ernst och Ernie kunna leva upp till det, om Geniskolan på ett mycket mystiskt sätt blivit så dålig? Vad är det som egentligen ägt rum i stan under sommaren? Den magiska geniknölen är Carl Karlströms debut och i den lyser skrivarglädjen igenom. Författarens förmåga att så initierat, levande och ironiskt skildra skolmiljön lämnar inget övrigt att önska. Huvudkaraktärerna beskrivs till en början stereotypiskt men tillåts att utvecklas och växa vilket öppnar upp för oväntade vänskapsförhållanden. Boken läses med behållning enskilt eller ännu bättre som högläsning för 9-åringarna och uppåt.”

Lektör Marie-Helene Klementsson

Beställ/Reservera boken

Boken finns till försäljning i vår webbshop.

Vi kan även reservera denna titel åt dig för avhämtning i butiken eller för leverans.
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig. Då kan du också välja om du vill ha leverans eller hämta i butiken.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *