Katarina Widholm, Bettys bästa

Den 11 september släpps Bettys bästa – en bok inspirerad av Katarina Widholms älskade romansvit “Böckerna om Betty”.

Banner: Katarina Widholm, Bettys bästa

Katarina Widholm följer upp Böckerna om Betty med en personlig kokbok fylld med Bettys bästa favoritrecept, husmorstips och tankar om hur man sköter hus och hem.

Bland recepten hittar vi bland annat Bettys klassiska söndagsstek, doktorns stekta strömming, Pariservåfflor och skinkstrutar – rätter som alla har lagats i succéromanerna. Vi får också en inblick i vardagslivet under mitten av 1900-talet: kafferepens komplicerade umgängesform och vikten av att truga, hur man dukade och planerade matlagningen i en tid utan halvfabrikat och kylskåp. Många av dåtidens knep för att ta vara på allt har fått ny aktualitet i moderna kök.

Klipp ur gamla veckotidningar och receptsamlingar fångar tidsepoken, medan nytagna matbilder bjuder in läsaren till att själv laga Bettys favoriträtter. Film- och musiktips fördjupar upplevelsen och gör Bettys bästa till en bok att laga mat ur, bläddra i och njuta av – välkommen till Bettys värld!

Bettys bästa är rikt illustrerad med nytagna matfoton, historiska bilder och tidningsklipp. Resultatet är en bok som både berättar och bevarar – för läsare, matälskare och alla som vill återvända till en annan tid för en stund.

FÖRFATTAREN:

Med debuten “Räkna hjärtslag” fick Katarina Widholm (1961) ett stort genomslag och boken älskades och hyllades av läsarna och en enig kritikerkår. Framför allt framhölls hennes förmåga att fånga tidsandan och ge hembiträdet en plats i litteraturen. Alla delarna i serien Böckerna om Betty har tagit läsarna med storm, översatts till flera språk och varit nominerade till en rad utmärkelser.

BOKFAKTA: Bettys bästa

Förlag: Historiska Media
ISBN: 9789180506991
Utgiven: 2025-09-11
Språk: Svenska
Format: Inbunden
Sidor: 176 s
Genre: Mat & Dryck