Hemmakämparen

229.00 kr

Handlar om Casper som är så kallad hemmasittare, och mammans kamp för en fungerande tillvaro. Erfarenheterna den bygger på är Sannas och hennes barns egna.

I lager (kan restnoteras)

Artikelnr: 9789188933690 Kategori: Etiketter: , ISBN: 9789188933690

Beskrivning

Sannas bok om hemmasittare bygger på egna och barnens erfarenheter

Sanna Juhlin i Bergeforsen har skrivit ett 30-tal böcker för barn. Mest känd är hon för deckarserien om Hemliga Trean. Men ”Hemmakämparen” är en annan sorts bok. Den handlar om Casper som är så kallad hemmasittare, och hans och mammans kamp för en fungerande tillvaro. Erfarenheterna den bygger på är Sanna Juhlins och hennes barns egna.

Varje dag kämpar Casper kämpar för att gå till skolan men när han ska ge sig av knyter det sig i magen. Han vill, men kan inte. Det gör att han känner sig stressad och ensam. Hans mamma gör vad hon kan men hon känner sig misstrodd och möts av oförstående när hon pratar med skolan. En dag ser Casper att en gammal man har flyttat in i huset bredvid. Han ser precis ut som hans idol – Arnold, han med det svåra efternamnet. Han har stora muskler och ser tuff ut. I framtiden vill Casper bli lika stark som honom. En vänskap börjar gro och växer fram mellan dem två. En fråga återstår och det är om Caspers träningsintresse gör så att han kan hitta en väg tillbaka till skolan.

Läs Susanne Holmlunds reportage i Sundsvalls Tidning från 20 mars 2023

Bokfakta:
Författare: Sanna Juhlin
Artnr: 9789188933690
Förlag: Kikkuli Förlag AB
Utgiven: 2023-05-15
Sidor:
Språk: Svenska
Format: Inbunden
Genre: Barn & Ungdom 9-12 år

  • Här finns mera information och recensioner om boken.