Kristina Alfonsius, En sjuksköterskas resa i 60- och 70-talet

Kristina Alfonsius om sin bok
När jag var sex år gammal så blev jag inlagd på Östersunds sjukhus för att operera blindtarmen. Jag blev så väl omhändertagen av personalen på avdelningen att jag bestämde mig då för att bli som dessa ”änglar”.

Läsarna får följa mig från elevtiden med mina väninnor, möta olika patientfall och läsa jämförelser mellan dåtida och nutida metoder. Varje patientfall har en hisroria bakom sjukdomen som jag berättar om och mina erfarenheter runt dessa patienter.

Jag riktar mig främst till kvinnor som antingen har jobbat som sjuksköterska eller är nyutbildad och finner det intressant att läsa om detta yrke och hur det var för mer än 40 år sedan.

Om Kristina Alfonsius
Född 1947 på Frösön, flyttade till Sundsvall januari 1967 och läste till sjuksköterska. Läste till intensivvårdssköterska i Stockholm 1969-70. Flyttade tillbaka till Sundsvall, jobbade i 10 år på Sundsvalls sjukhus, jobbade på Alnö Vårdcentral i 10 år. Tog en paus från sjukvården, läste marknadsföring och jobbade som försäljare i 5 år. Jobbade samtidigt deltid som sjuksköterska på sjukhem. Flyttade till Trondheim 1996 och bodde där i 2,5 år. Flyttade till Klockestrand, jobbade på Kramfors sjukhem. Blev sjuk år 2000 i utmattningsdepression/fibromyalgi. Blev pensionär och flyttade till Stockholm i april 2008, där jag nu bor i Rågsved.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *