Leif Milling, Catch

Boken Catch är en fotobok som visar en kollektion av mina bästa fotografier. Det är bilder som har anknytning till mitt stora intresse för flugfiske.

Catch är en bok för dig som är intresserad av fotokonst där du får utrymme för egna tolkningar av mina bilder. Men du får även en möjlighet att via ljudfiler lyssna på mina berättelser kring fotografierna. Du som köper Catch bibliofil som är signerad numrerad upplaga på 100 ex får även en utskrift på Fine Art fotopapper. Det kan vara en prydnad till din flugfiskehörna eller en gåva till en vän.

Jag bär på arv från mina förfäder vars skicklighet att skaffa mat åt familjen var helt avgörande för överlevnaden. Glädjen som sprider sig i kroppen när fisken hugger är för många så stark att den blir beroendeframkallande. Men med åren har jag märkt att jag alltid fångar mycket mera än fisk. Det kan vara storlommens rop som rullar över sjön en sen kväll, eller bara tystnaden och en stund tillsammans med en vän.

Under ett halvt sekel har min kamera följt mig på vandringen. På bråkdelen av en sekund sparas bilden för alltid.

Nu kan jag dela detta med er. Välkommen till min fotobok Catch.

Leif Milling