Recension: Jag väntar i snön av Daniel Decik

Daniel Dencik, Jag väntar i snön.
Vad händer när en frånskild pappa blir fråntagen sina barn? Detta drabbar Alexander, han bor i Köpenhamn, har delad vårdnad om sina sex-åriga tvillingar. Mamman bor i Stockholm, han hämtar barnen enligt den överenskommelse de har.

Då kommer beskedet. Mamman har fört bort barnen till okänd ort. Det kommer en polisanmälan som säger att han misshandlat sina barn. Mamman söker ensam vårdnad. Alexander fattar ingenting, han har aldrig slagit sina barn. Vad händer? Så följer 10 månader av kaos, han kämpar med näbbar och klor mot advokater, (mammans), terapeuter, polisanmälningar, det sociala nätverket som träder in, han får kallelser till förhör, tycker det är underligt att han själv aldrig får komma till tals, försvara sig. Mamman vägrar svara på hans mejl och telefonsamtal. Man hittar inga skador eller blåmärken på barnen, han blir frikänd för det brottet Då kommer nästa dråpslag han blir anmäld för sexuella övergrepp. Nu brister det för Alexander, han funderar på att ta sitt liv, han orkar inte mer.

En oerhört gripande bok om en förälders kamp för att få rättvisa och upprättelse för det han anklagats för. Boken bygger på en verklig händelse.

Läs den och fundera på hur vårt samhälle fungerar, när det inte finns någon hjälp att få för den enskilda människan.

Så ytterst välskriven, den får 4/5 i betyg

Monica Gullman

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *