Nils Johan Tjärnlund – årets jubileumsstipendiat, gäst på Bokens Afton 16 april

Nils Johan Tjärnlund med ett urval av hans böcker med Sundsvall i centrum

* * * INSTÄLLT * * *

Med anledning av pågående coronaepedemi är detta event inställt. Vi återkommer med nytt datum så snart som möjligt.

Nils Johan Tjärnlund  – årets jubileumsstipendiat

En spännande kväll om Sundsvalls historia. Nästa år fyller Sundsvall 400 år. Vi talar om Sundsvalls historiska rötter och ger exempel på kända och okända glimtar, personer och händelser i stadens historia från dåtid in i våra dagar. Vi får höra om böcker som speglar Sundsvall, om böcker som saknas och böcker som är på gång och ställer oss frågan om hur Sundsvall har skildrats i litteraturen.

Nils Johan Tjärnlund är en synnerligen produktiv författare och har alltid en rad projekt på gång, som det ska bli intressant att höra mer om.

Under kvällen delar Björn Lyngfelt, SCA, ut Sundsvalls Tidnings och SCA:s jubileumsstipendium för år 2020 till Nils Johan. Juryns motivering lyder: ”Nils Johan Tjärnlund får 2020 års jubileumsstipendium för att han är Medelpads och Sundsvalls Mr Lokalhistoria. Överallt där våra rötter kommer på tal är han med. I böcker, föredrag, artiklar, guidade vandringar och nu även poddar gör han vårt landskaps förflutna intressant och angeläget för oss – med sin sakliga, underhållande penna samt Sveriges vackraste radioröst”.

Bokens Afton
Nils Johan Tjärnlund är hedersgäst på denna unika Bokens afton, torsdag 16 april, kl 18.30. Biljetter finns att köpa i kassan från 2 mars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *