Denise Rudberg, En andra allians

Den efterlängtade andra delen i Denise Rudbergs hyllade serie ”Kontrahenterna” – en spänningsserie som utspelar sig i andra världskrigets Stockholm där vi får följa de tre unga kvinnorna Elisabeth, Iris och Signe som under brinnande krig valts ut för att genom signalspaning knäcka tyskarnas kod. När vi möter dem igen växer sig Nazityskland allt starkare och på midsommardagen 1941 går tyskarna in i Ryssland under kodnamnet Operation Barbarossa. ”En andra allians” är en hyllning till förra seklets kämpande, starka kvinnor av en av våra mest lästa och älskade författare.

Denise Rudberg är född 1971 och uppvuxen i Stockholm, där hon bor på Östermalm med sin man och deras fyra barn. Hon har studerat film och dramaturgi i New York. Denise är författare, krönikör och medverkar regelbundet i SVT Morgonstudions Fredagspanel samt skriver drama för Sveriges Radio.

Denise Rudberg har nått stora framgångar med sin Elegant crime-serie, som hittills har sålt i över 1,5 miljon böcker. En serie om den ovanliga men mycket populära deckarhjältinnan Marianne Jidhoff – medelålders änka och åklagarsekreterare – som löser fruktansvärda brott i överklassens salonger tillsammans med kollegorna Torsten Ehn och Augustin Madrid. Elegant crime-serien bjuder på både krypande spänning och elegant underhållning. Därtill kryddad med en hel del vit tryffelnougat och rödvin.

På Bokförlaget Forum har hon även givit ut serien Sthlmqueens, om vänskapen mellan stockholmstjejerna Disa, Simone och Mercedes.

Tidigare har hon har skrivit underhållningsromanerna Väninnan, Storlek 37 och O.s.a. som vunnit stora försäljningsframgångar. Romanerna Jenny S, Åse och Matilde utkom på Albert Bonniers förlag. Hon har även skrivit ungdomstrilogierna Tillsammans och Baristas, där tre unga män från skilda uppväxtförhållanden lär känna varandra.

Våren 2019 kom Det första chiffret som är första delen i en spännande historisk romanserie i samma anda som Hidden Figures och Bletchley Circle. Mitt under brinnande krig, bland spioner och fiender, är vänskap och lojalitet avgörande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *