Erik Lewin, Arvet efter oss

En svensk aktivistgrupp med den karismatiska Jennifer Blomgren i ledningen tröttnar på landets ineffektiva klimatarbete och bestämmer sig för att trappa upp sina protester till en helt ny nivå. Polisen är dåligt förberedd medan allmänheten och politikerna är kluvna till protesterna.
Ännu värre blir det när ytterligare en aktör dyker upp på arenan – en liten grupp sammansvetsade fanatiker som tagit lärdom av Sveriges mest framgångsrika våldsverkare, Isaac Langer. De verkar i skuggan av Jennifer Blomgren, som får se aktion efter aktion förvandlas till ett blodigt inferno.
Kommissarie Lagström utkämpar en ojämn strid. Inte bara mot terroristernas kreativa attackstrategi, utan också mot det svenska system som inte ger honom möjligheten att göra vad som krävs. Men Lagström tänker inte låta det hindra honom …

Arvet efter oss är en otäckt aktuell spänningsroman om den farliga mixen av engagemang och desperation – om fredlig miljökamp som slår över i laglös ekoterrorism.

Sagt om boken:
Erik Lewin, har mer än 25 års erfarenhet av underrättelse- och säkerhetsarbete bland annat.
Jag har läst alla hans tidigare böcker i thrillergenren, Almedalen har fallit, Operation Saif, och Hämndens pris.

Nu har han kommit med en ny bok, Arvet efter oss.

Handlar om två aktivistgrupper, TER med Jennifer Blomgren som ledare, hon har tröttnat på landets ineffektiva klimatarbete och bestämmer sig att trappa upp sina protester till en helt ny nivå. Men ändå fredligt, inget våld får förekomma, detta är hon väldigt tydlig med.
Då dyker det upp en annan aktör på arenan, KIL, där Louise är ledaren. En betydligt tuffare grupp som inte drar sig för att använda våld, några av hennes anhängare är riktiga fanatiker, när de efter ett tag börjar skjuta människor har de gått över gränsen i sina protester. Hon är på väg att tappa kontrollen.
De är nu terrorister inte aktivister enligt polisen som utkämpar en ojämn strid då KIL hela tiden ligger steget före.
Kommissarie Lagström behöver all hjälp han kan få av NOA, militärer, men det svenska systemet har svårt att komma till skott med att ge honom den hjälp han ber om.
En otroligt bra spänningsroman, om en från början fredlig miljökamp som slår över i laglös ekoterrorism.
Slutet i boken får mig att häpna. Så, vill man läsa en riktigt bra thriller i sommar, läs denna!
Bättre än så här kan det inte bli.

Monica Gullman

Bokfakta:
Författare: Erik Lewin
Isbn: 9789188901880
Förlag: NoNa
Utgiven: 2020
Sidor: 319 sidor
Språk: Svenska
Format: Inbunden
Kategori: Deckare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *