Mari Jungstedt, Innan molnen kommer

En helt ny serie av deckardrottningen Mari Jungstedt!

En kontroversiell spansk åklagare, gift med en svenska, hittas mördad i en ravin i bergsbyn Ronda, ovanför Marbella på den spanska solkusten.

Innan molnen kommer omslag

Lärarinnan Lisa Hagel, som just har flyttat till Spanien från Stockholm, dras in i utredningen. Lisa dumpades plötsligt av sin man efter trettio års äktenskap och har köpt ett hus i en liten bergsby för att försöka börja om.

På en flamencokurs träffar hon polisen och änkemannen Hector Correa som även han har ett sårigt förflutet. Tillsammans börjar de nysta i det mystiska mordet på åklagaren.

Snart inträffar ännu ett mord, och spåren leder dem ända tillbaka till general Franco och Spaniens blodiga historia.

Mari Jungstedt är en av Sveriges mest framgångsrika spänningsförfattare med närmare 6 miljoner sålda böcker bara i Sverige och med sina böcker utgivna i över 20 länder världen över. Mari arbetade som journalist, bland annat på Ekot och som nyhetsankare på SVT, innan hon började skriva kriminalromaner. Debuten kom 2003 med Den du inte ser, där kommissarie Anders Knutas och hans kolleger vid Visbypolisen för första gången presenterades. Sedan dess har hon skrivit ytterligare fjorton böcker i Gotlandsserien och två i Gran Canaria-serien. Sommaren 2020 utkommer Innan molnen kommer, den första boken i Maris senaste serie, Málagasviten. Tidningen The Times har kallat henne ”One of Scandinavia’s best crime writers”.

Sagt om boken

Anders Kapp har läst boken,

”Av alla som gillar att läsa spänningslitterur tror jag de allra flesta har en relation till kommissarie Anders Knutas & co i Mari Jungstedts enormt framgångsrika Gotlandsserie. Den senaste, Jag ser dig, som kom förra året var den femtonde boken i serien, den var fantastisk och av slutet att döma var det inte den sista. Serien har sålts i omkring sex miljoner exemplar bara i Sverige, finns översatt till ett tjugotal språk och flera delar har filmatiserats. Med Innan molnen kommer, ute i handeln idag, har hon nu startat en ny serie, Málagasviten, och det märks tydligt att i det nya finns oceaner av energi och skrivarglädje hos författaren vilket också innebär att vi som läsare bara har att med förtjusning kapitulera inför denna stjärna.”

Läs hela recensionen här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *