Björn Wahlberg, Kapten Haddocks ordbok

En handbok i konsten att förolämpa med finess!

Här förklaras 240 av kapten Haddocks kraftuttryck, från klassiker som ”anfäkta och anamma”, ”bomber och granater”, ”krabbsaltade tångräkor” och ”malliga mollusker” till ovanliga ord och nybildningar som ”alabasterskalle”, ”ektoplasma”, ”kräkvinspimplare”, ”rullsvansapa” och ”skabbhals”. En inspirerande och rikt illustrerad ordbok för alla som vill utöka sitt sitt ordförråd och variera sina utbrott när ilskan kokar över.

Kapten Haddocks ordbok är översatt av Tintinkännaren Björn Wahlberg. Han har bland mycket annat översatt samtliga Tintins äventyr till svenska samt flera faktaböcker om Tintin och Hergé. Han är också ordförande för Generation T – Den svenska Tintinföreningen.

En hyllning till ett vetenskapligt universalgeni!

Professor Kalkyl har gått till historien som en lysande vetenskapsman och upptäckare, lika genial som han är tankspridd. Ändå lyser han med sin frånvaro i lexikon och uppslagsverk, något som denna bok vill råda bot på en gång för alla. Här berättas om alla professor Kalkyls uppfinningar och intresseområden, hans fascination för slagrutependeln, om verkliga och fiktiva föregångare och inte minst hans fascinerande personlighet och dito lomhördhet. 

Boken är författad av Albert Algoud, som också har skrivit den franska förlagan till Kapten Haddocks ordbok. För den svenska utgåvan svarar författaren och översättaren Björn Wahlberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *