Björn Wahlberg, Kapten Haddocks ordbok

En handbok i konsten att förolämpa med finess!

Här förklaras 240 av kapten Haddocks kraftuttryck, från klassiker som ”anfäkta och anamma”, ”bomber och granater”, ”krabbsaltade tångräkor” och ”malliga mollusker” till ovanliga ord och nybildningar som ”alabasterskalle”, ”ektoplasma”, ”kräkvinspimplare”, ”rullsvansapa” och ”skabbhals”. En inspirerande och rikt illustrerad ordbok för alla som vill utöka sitt sitt ordförråd och variera sina utbrott när ilskan kokar över.

Kapten Haddocks ordbok är författad av översättaren och Tintinkännaren Björn Wahlberg. Han har bland mycket annat översatt samtliga Tintins äventyr till svenska samt flera faktaböcker om Tintin och Hergé. Han är också ordförande för Generation T – Den svenska Tintinföreningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *