Jan Mosander, Bland myglare, ministrar och miljardärer

Beväpnad med nyfikenhet och envishet visar Jan Mosander hur gediget journalistiskt fotarbete går till.

Vad hände egentligen med kungafamiljens del i de jättelika släktförmögenheterna i Tyskland och Österrike? Hur kunde Hitlers rustningsminister Albert Speer lura oss alla? Visste den hyllade oppositionelle östtyske sångaren och poeten Wolf Biermann om att säkerhetstjänsten Stasi avlyssnade folk han bjöd hem? Och hur gick det för krämarna och deras mördande barnmatsreklam?

Detta och mycket mer ryms i Bland myglare, ministrar och miljardärer, där vi får ta del av Jan Mosanders stilsäkra och underhållande reportagekonst.

JAN MOSANDER

Jan har varit journalist i över fem decennier. Hans grävande reportage har väckt stor uppmärksamhet och belönats med Stora journalistpriset och många andra utmärkelser. Han har arbetat på Aftonbladet och Expressen, men de flesta av oss minns kanske bäst hans välkända röst från radion då han vid oräkneliga tillfällen rapporterat om stora och små nyheter från Europa. Bland myglare, ministrar och miljardärer kan läsas som en fristående uppföljare till den personliga reportagesamlingen Bland spioner, kommunister och vapenhandlare.

Sagt om boken

”Han skriver som han talar, Jan Mosander. Vackert, enkelt, rättframt med spänning, klang, stil. […] Det finns ingenting som inte har hänt, men mycket som inte har berättats. Det är där Jan Mosander fyller i och gör sig absolut nödvändig.”
Johan Croneman, Dagens Nyheter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *